Aventura unui britanic în Ferentari: „Deci ăsta este Bronx de București” | VIDEO

Publicat: 01/10/2022, 14:48

Vloggerul britanic Ameer Kato Shamsu a vizitat cartierul bucureștean Ferentari, considerat una dintre cele mai periculoase zone din Capitală.

El a vrut să vadă dacă imaginea cartierului este conformă cu realitatea, iar la final a catalogat Ferentariul ca fiind „Bronxul Bucureștiului”.

Ameer Kato Shamsu, care deține canalul de YouTube „Blackman da Traveller”, scrie pe platformă că și-a propus să fie primul blogger de călătorie britanic de culoare care vizitează și învață lucruri despre țări noi, culturi, religii sau gastronomii locale.

În decembrie 2017, el a demisionat și și-a cumpărat un bilet de avion spre Australia. De acolo, britanicul a călătorit în întreaga lume și își propune să facă cunoscute destinații mai puțin comerciale, potrivit Adevărul.

„În România există o zonă numită Ferentari. Am fost avertizat să nu vin aici, oamenii din România m-au avertizat să nu vin aici, chiar și localnicii au spus că este un loc unde nici măcar cei din București nu merg. Hei, dar de ce să-i ascult? Așa că m-am gândit să văd dacă aceast chiar este cea mai periculoasă zonă din București. Însoțiți-mă în această aventură nebună, mergând în cea mai periculoasă zonă din București, România.

Azi voi merge într-una dintre cele mai periculoase zone din București. Voi merge în cartierul Ferentari. Urați-mi succes! Vreau să văd ce se întâmplă în zona aceea. Hai, să vedem dacă îmi vor fi furate lucrurile, dacă îmi va fi furat aparatul de filmat. Oare Poliția vine vreodată pe aici? Deocamdată pare foarte liniștit, nu ai zice că e periculos. Oamenii sunt relaxați, stau jos”, spune Ameer Kato Shamsu.

„E puțin intimidant”

Bloggerul a vorbit, printre altele, cu un grup de tineri, pe care i-a întrebat dacă stigmatizarea cartierului Ferentari este justificată sau nu.

„Frățioare, nu vrei să afli! Pentru că unul ca mine sau ca el putem să te înjunghiem. Asta dacă nu ne place fața ta. Dar dacă-mi place fața ta, putem sta de vorba și tu o să îmi dai bani pentru că așa vreau eu”, i-a spus unul dintre tineri,.

„Vin turiști aici sau nu?”, a întrebat englezul. „Da, dar cu bodyguarzi. Fără bodyguarzi nu te poți plimba pe aici”, au spus ei. „De ce e atât de periculoasă zona?”, a insistat Ameer. „Pentru că sunt multe droguri, multe cuțite, multe arme. Nu contează dacă ești liniștit și te plimbi ca și cum n-ar fi nimeni pe lângă tine. O să bage cuțitul în tine”, a venit din nou răspunsul, după care tinerii i-au arătat și zona cea mai periculoasă.

Britanicul recunoaște, însă, că nu a mers în zonele cele mai periculoase ale cartierului, dar spune că, chiar și așa, zona Ferentari este intimidantă, poreclind cartierul „Bronx de București”.

„E puțin intimidant. Nu am fost foarte, foarte departe în cartier, nu am intrat prea adânc, pentru că am fost avertizat să am grijă la spatele meu, că nu pot filma, sunt mulți agresori. E adevărat, deci trebuie să fii foarte atent. Voi încheia video-ul meu aici, în Ferentari, cel mai periculos cartier din București. Încă mă uit în spate. Sunt foarte atent să nu fie cineva în urmA mea. Lumea spune ca noaptea să nu vii aici, ziua e ok”, conchide vloggerul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase