Avocatul din Iași, acuzat ca și-a ucis iubita însărcinată, a fost CONDAMNAT / Monica Cioată, aruncată de la 26 de metri înălțime

Avocatul din Iași, acuzat ca și-a ucis iubita însărcinată, a fost CONDAMNAT / Monica Cioată, aruncată de la 26 de metri înălțime
Publicat: 21/06/2024, 14:22
Actualizat: 21/06/2024, 14:23

Informații de ultimă oră în dosarul de la Iași al avocatului Sebastian Felecanu! Acesta a fost condamnat de către Curtea de Apel Iași la 23 de ani de închisoare și o despăgubire de 210.000 €, pentru daunele morale pricinuite prin omorul calificat săvârșit în legătură cu concubina însărcinată.

„Soluția este una corectă, având în vedere că din toate probele administrate reieșea că avocatul și-a omorât partenera în esență nerecunoscând niciodată pe parcursul procesului că a săvârșit o asemenea faptă și mai degrabă insistând pe ideea că Monica și-a luat viața”, a punctat avocatul Adrian Cuculis. 

Monica Cioată s-ar fi luptat cu Sebastian Felecanu pentru viața ei. Avocatul ieșean avea vânătăi și zgârieturi pe corp

Tânăra de 26 de ani a fost găsită prăbuşită pe caldarâm, în faţa blocului ei. La acel moment, s-a presupus că avocata s-ar fi sinucis, însă expertizele criminalistice arătă că în acest caz se poate vorbi despre un ”omor calificat”.

Anchetatorii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care ar atesta existenţa unui conflict fizic între el și victimă, iar Felecanu a declarat că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie.

„Inculpatul prezenta leziuni în următoarele zone: mandibulară stângă, unde au fost consemnate leziuni produse prin zgâriere și comprimare cu degetele, latero-cervical stâng, leziuni produse prin lovire cu mijloace contondente, scapular stâng, ce s-au putut produce prin zgâriere, la nivelul mâinii drepte, ce s-au putut produce prin lovire de un corp dur, la nivelul braţului drept, ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri dure, dar și la nivelul braţului stâng, ce s-au putut produce prin comprimare cu degetele, nefiind exclusă nici lovirea activă cu mijloace contondente, toate datând din 19 iunie 2021”, au spus anchetatorii ieșeni.

Concluziile judecătorilor ieșeni care au dispus arestarea lui Felecanu

„Analizând actele şi lucrările dosarului de urmărire penală, se constată că în cauză sunt întrunite toate condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Sebastian Felecanu. Începând cu martie 2020, Monica Cioată şi Sebastian Felecanu au început o relaţie de concubinaj pe parcursul căreia cei doi s-au mutat împreună, locuind în apartamentul numitului Felecanu.

De-a lungul relaţiei, între cei doi au avut loc mai multe conflicte, însă acestea nu au dus la separarea lor în fapt. Inculpatul este, în genere, o persoană agresivă, acesta certându-se de mai multe ori cu vecinii, cu fosta soţie, dar şi cu Monica Cioată”, au precizat magistrații ieșeni.

Cum a murit avocata Monica Cioată

La mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu.

Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iaşi. Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

Ar fi fost aruncată de la înălțimea de 26 de metri

Din cercetarea la faţa locului şi din raportul medico-legal de necropsie a rezultat că Monica ar fi fost sugrumată de autor, aceasta prezentând echimoze şi excoriații la nivel cervical, produse prin loviri cu mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână), agresiuni ce au determinat o stare de semi-conştienţă sau inconştienţă a victimei.

„Profitând de această stare, la ora 04:27, inculpatul Sebastian Felecanu ar fi aşezat corpul victimei cu faţa în jos, orientată spre interiorul camerei şi cu picioarele în exterior, pe marginea ferestrei bucătăriei şi ar fi împins-o în exteriorul clădirii, Monica Cioată fiind astfel aruncată de la etajul 6. Prin această modalitate de comitere a faptei, Sebastian Felecanu ar fi încercat să mascheze uciderea victimei și ar fi realizat un act homicidal disimulat în sinucidere”, au afirmat anchetatorii, confrom sursei mai sus.

Sebastian Felecanu susține că victima ar fi căzut accidental

Specialiștii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care atestă existenţa unui conflict fizic între el și victimă. Felecanu a declarat, la audieri, că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie. Expertizele efectuate în dosar îl contrazic pe avocatul ieșean, suspectat de omor calificat

Suprafața pervazului prezintă asperități pronunțate, specifice zidăriei exterioare decorative, dar și o porțiune de material lipsă. Fereastra de la bucătăria apartamentului este în două canate, fiecare măsurând 0,5 m lățime și o înălțime de 1,1 m. Înălțimea marginii inferioare a geamului este de aproximativ 1 m de la podea. Monica Cioată avea o înălțime de 1,69 m și, dacă ar fi dorit să se arunce în gol, nu ar fi ales această fereastră”, au concluzionat experții.

A fost făcută o simulare computerizată a incidentului, folosind modelarea matematică specifică proiectării sau căderii unei persoane, iar modelul matematic a reprodus cu precizie modul în care a avut loc procesul prin care Monica Cioată a părăsit fereastra apartamentului situat la 26 de metri față de sol.

CITIȚI ȘI:

Monica Cioată s-ar fi luptat cu Sebastian Felecanu pentru viața ei. Avocatul ieșean avea vânătăi și zgârieturi pe corp

Avocat din Iași, reținut în cazul morții iubitei sale. Sebastian Felecanu este acuzat că și-ar fi aruncat iubita de la etajul șase, acum un an

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
Moartea influencerului Andrei Versace, tratată ca fiind suspectă. Ce variante iau în calcul polițiștii
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Barcelona ia o nouă măsură împotriva turismului excesiv. Va fi majorată taxa pentru pasagerii navelor...
Descoperire INCREDIBILĂ pe Lună, într-o peșteră adâncă de 100 de metri
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Arheologii au dezvăluit povestea unui mamut prins în nisipuri mișcătoare