Bărbat împușcat accidental la vânătoare, într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Medicii au mers pe jos aproape doi kilometri, ca să îl salveze

Bărbat împușcat accidental la vânătoare, într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Medicii au mers pe jos aproape doi kilometri, ca să îl salveze
Un bărbat a fost împușcat accidental la vânătoare, într-o pădure din Bistrița-Năsăud (FOTO - Captură video: PRO TV)
Publicat: 17/01/2021, 13:30
Actualizat: 17/01/2021, 13:46

Un bărbat de 47 de ani a fost împuşcat accidental, sâmbătă după-amiază, în timpul unei partide de vânătoare care a avut loc într-o pădure de pe raza comunei Rebrişoara, din județul Bistrița-Năsăud,  potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Astăzi, a fost sesizat prin 112, faptul că, pe raza localităţii Rebrişoara, o persoană a fost rănită la o partidă de vânătoare. Aceasta a fost preluată spre a fi transportată la spital. La faţa locului a intervenit o echipă formată din poliţişti de la Secţia 6 Poliţie Rurală Năsăud, Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi criminalişti. În urma primelor verificări, a fost identificată persoana rănită ca fiind un bărbat de 47 de ani, din Parva. Se pare că acesta se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfăşurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrişoara, şi ar fi fost împuşcat accidental de un vânător în vârstă de 47 de ani, din Rebrişoara”, a informat IPJ.

Bărbatul a suferit o plagă împuşcată la nivelul coapsei, iar la faţa locului a intervenit un echipaj de prim-ajutor al SMURD, dar din cauza terenului inaccesibil, a fost nevoit să se deplaseze pe jos aproximativ doi kilometri, potrivit sursei citate.

Un coleg de-al nostru a executat foc către un mistreț și a ricoșat dintr-un arbore în piciorul la colegul care era în goană cu dumnealui. Nu am știut nici noi nimic până nu a venit salvarea, când a venit salvarea”, a declarat unul dintre vânători, pentru Știrile Pro TV.

Victima a fost găsită cu o uşoară hipotermie, conştientă şi cooperantă, şi a fost transportată la UPU-SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale de specialitate.

Incident tragic, în Harghita: Un bărbat s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare!

Un bărbat din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, a fost găsit decedat de soția lui, după ce s-ar fi împușcat în cap cu arma de vănătoare.

Poliția a fost sesizată de soția bărbatului care l-a găsit decedat în locuință, în cursul zilei de duminică, 10 ianuarie.

La ora 11:57, o femeie din municipiul Odorheiu Secuiesc a sesizat, prin 112, faptul că l-a găsit decedat în locuință pe soțul ei, în vârstă de 73 de ani, care s-ar fi împușcat în cap cu arma de vânătoare”, informează autoritățile.

CCR: Legea prin care permisul de vânătoare poate fi obţinut după şase luni de stagiatură, neconstituțională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, anul trecut, că Legea care prevede reducerea duratei stagiului pentru dobândirea permisului permanent de vânătoare şi introducerea unui nou mijloc de practicare a vânătorii, anume cu păsări de pradă, este neconstituţională.

„În şedinţa din 9 decembrie 2020, Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, a pronunţat, cu unanimitate de voturi, următoarele decizii de admitere – A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006”, a comunicat, atunci, CCR.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase