Călătorie de coșmar cu trenul pentru o studentă. Tânăra povestește că a fost agresată sexual de către controlor: „M-a înghesuit spre geam și a încercat lucruri greu de descris în cuvinte”

Călătorie de coșmar cu trenul pentru o studentă. Tânăra povestește că a fost agresată sexual de către controlor: „M-a înghesuit spre geam și a încercat lucruri greu de descris în cuvinte”
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 27/11/2022, 12:21

O studentă din Craiova a trăit o experiență îngrozitoare în timp ce se afla într-un tren CFR care se deplasa spre Brașov.

Tânăra, în vârstă de 20 de ani, povestește pe rețelele sociale că a fost agresată sexual de controlorul din respectivul tren. Aceasta spune că bărbatul a fost la un pas să o violeze.

Studenta a scris o scrisoare deschisă, pe care le-a trimis-o și reprezentanților CFR. În această scrisoare, tânăra povestește în detaliu experiența prin care a trecut.

În dimineața zilei de 18.11.2022, la orele 4.47 am plecat cu trenul IRN 79 din gara Craiova spre București, urmând în Gara de Nord schimb trenul spre destinația mea finala Brașov, lucru care se poate vedea pe biletul de tren pe care vi-l anexez în copie.

Când mi-am căutat locul am constatat era într-un compartiment gol dar, având în vedere nu era prima data când  mergeam cu trenul spre București, știam se aglomera până acolo, așa nu am căutat un alt loc. La scurt timp după ce trenul s-a pus în mișcare a venit controlorul îmi verifice biletul. M-a întrebat unde merg (desi pe bilet scria foarte clar), daca fumez, daca am prieten și ce caut singura la Brașov. I-am răspuns politicos merg în interes de serviciu. Apoi s-a legat de legitimația mea de student spunând stampila este falsa. Până la urma a plecat și nu s-a mai întors. M-am gândit era plictisit și avea chef de vorba așa nu mi s-a părut nimic ciudat. Mi-am setat alarma telefonului trezească înainte de București și la scurt timp am adormit.

În momentul în care a sunat alarma m-am trezit și am văzut trenul era oprit. Buimaca de somn am sărit în picioare crezând am ajuns în gara. În acel moment l-am văzut pe controlor în ușa compartimentului venind spre mine și spunând a venit trezească. M-am întins după bagaj iar el m-a apucat de mana, m-a înghesuit spre geam și a încercat lucruri greu de descris în cuvinte. Am încercat scap dar ținea strâns de mana și îmi spunea «mergem amândoi cu trenul la Brașov și petrecem o noapte împreună». Intre timp trenul s-a pus în mișcare (de fapt eram opriți la podul Basarab) și probabil și-a dat seama ajungem în curând în gara pentru , desi încă ținea de mana, repeta întruna îi dau adresa mea de Facebook”, scrie tânăra.

„M-a pupat pe gură, m-a lins pe față”

Tânăra de 20 de ani povestește că a reușit să scape din această situație, dar le cere oficialilor CFR să ia măsuri  pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, potrivit Antena3.

„I-am spus nu am așa ceva, lase în pace. Nu înțelegeam de ce lumea din vagon nu e pe hol cum se întâmplă de obicei când ne apropiem de gara. În momentul în care am reușit scap și am fugit pe coridor mi-am dat seama în hol nu era decât un alt bărbat care, când m-a văzut, a intrat la el în compartiment (când am coborât vorbea cu controlorul și rădeau amândoi ca și cum se cunoșteau).

L-am sunat imediat pe tatăl meu și am stat cu el în telefon, până am ajuns în gara. Am vorbit destul de tare la telefon în speranță se sperie dar, totodată îmi era frica nu îl enervez mai tare. Având în vedere individul (controlorul) era o namila de om, trecut de 40 de ani, înalt cât ușa compartimentului și cu o burta mare, nu fi avut nici o șansă lupt cu el și căștig.

Din fericire eu am reușit scap, dar așa ceva este inadmisibil. M-a agresat, m-a pupat pe gură, m-a lins pe față, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziția lui. Și cel mai tragic este faptul părea așa natural și calm în tot ce făcea încât sunt convinsa nu sunt prima lui victima, nu am fost doar o tentație de moment. În locul meu putea fi cineva mai puțin norocos, care de frica ar fi stat până la capăt. Cum spunean… inadmisibil!”, a scris tânăra studentă într-o sesizare depusă la CFR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase