Când va fi ridicată carantina de noapte? Răspunsul premierului Florin Cîțu

Când va fi ridicată carantina de noapte? Răspunsul premierului Florin Cîțu
Când va fi ridicată carantina de noapte? Răspunsul premierului Florin Cîțu
Publicat: 26/04/2021, 21:39

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre ridicarea carantinei de noapte. Este unul dintre subiectele cele mai arzătoare în România. După ce s-a decis ridicarea carantinei de weekend în București, mulți cred că este momentul și pentru alte măsuri de relaxare.

Totuși, primul-ministru spune că, în momentul de față, nici nu se pune problema. Carantina de noapte rămâne în vigoare! La fel și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice.

Florin Cîțu: „Avem un obiectiv, 5 milioane de vaccinați la 1 iunie”

Șeful Executivului arată că, la finalul lunii aprilie, autoritățile au un singur gând. Iar acesta este legat de accelerarea campaniei de vaccinare a populației!

„Avem un obiectiv important. 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate! Pentru romani, trebuie sa fie foarte clar că, dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, la concerte, la plajă, în vacanțe, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre toate celelalte după ce o să atingem aceste ținte”, a declarat Florin Cîțu.

În acest moment, nu, nu vorbim despre eliminarea carantinei de noapte. Depinde de cum evoluează lucrurile în perioada următoare” – Florin Cîțu.

Ulterior acestei afirmații, făcute pe holurile Guvernului, Florin Cîțu a detaliat la TVR: „Ieri am depășit trei milioane de persoane vaccinate. E important, sunt 20% dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv: 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Este o țintă realistă. Calculul este simplu. Noi ne-am ocupat de două lucruri. 1. Am comandat dozele. 2. Am creat capacitatea. Acum este momentul să împingem lucrurile. Este momentul pe care îl așteptăm de un an. Să avem dozele, să ne vaccinăm toți! Acum putem vedea sfârșitul pandemiei. Era scandal până acum, nu erau doze, totul era confuz. Folosim tot ce avem, Pfizer, Moderna, avem toate tipurile de vaccin”.

În ceea ce privește alte măsuri de relaxare, premierul nu a oferit detalii, dar a precizat că nu este momentul pentru o astfel de discuție. Restricțiile sunt necesare, dă de înțeles premierul. „După 1 iunie putem discuta despre anumite măsuri de relaxare. Nu, încă nu e momentul să renunțăm la masca de protecție! Dar putem discuta după 1 iunie de alte lucruri”.

Avem deja 3 milioane de persoane vaccinate. Veți vedea că oamenii se vor vaccina. Vara trecută, când au vrut să meargă în concedii, era nevoie de un test PCR. Dintr-o dată, a crescut numărul de teste fiindcă oamenii voiau să meargă în concedii. Și acum va fi la fel” – Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase