EXCLUSIV. Care este planul lui Putin pentru ziua de 9 mai. Fost ambasador al Republicii Moldova la Washington: „Ziua în care Federația Rusă își planifică o paradă în Piața Roșie…”

EXCLUSIV. Care este planul lui Putin pentru ziua de 9 mai. Fost ambasador al Republicii Moldova la Washington: „Ziua în care Federația Rusă își planifică o paradă în Piața Roșie...
Foto - Profimedia Images
Publicat: 27/04/2022, 11:00
Actualizat: 27/04/2022, 12:53

Războiul ruso-ucrainean capătă, pe zi ce trece, noi valențe și necunoscute. Ceea ce părea o simplă previziune, privind un posibil atac al Rusiei, s-a transformat, de 63 de zile, într-o adevărată tragedie pentru ucrainenii nevoiți să-și părăsească locuințele și să-și trăiască viața în alte zone.

Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Washington, a dezvăluit în exclusivitate pentru gandul.ro, faptul că nu mai crede într-un armistițiu între Rusia și Ucraina, punctând că dimensiunea diplomatică este deja oprită. Ce spune Igor Munteanu despre ziua de 9 mai, ziua Z pentru planurile lui Vladimir Putin?

„Războiul pe care Moscova îl desfășoară și pe care îl va purta probabil într-o etapă chiar mai rapidă în următoarele săptămâni până la 9 mai, ziua în care Federația Rusă își planifică o paradă în Piața Roșie din Moscova și probabil că aceste lucruri trebuie să fie potrivit contextului.

Eu nu văd, în acest moment, ca Rusia să încheie un armistițiu, iar dimensiunea diplomatică este oprită. Eu cred că acest război va continua până după data de 9 mai. La 9 mai, loviturile asupra unor orașe ucrainene se vor intensifica și în același timp Ucraina va contraataca contingentele militare rusești pe frontul de Sus.

Nu știu în ce măsură asta ne va afecta imediat. Dar, amenințările cu privire la faptul că în Republica Moldova sunt încălcate drepturile vorbitorilor de limbă rusă s-au intensificat în ultima perioadă și din acest punct de vedere suntem vulnerabili și noi”, conchide Igor Munteanu.

9 mai 2022, Ziua Victoriei pentru Putin?

Cu până la 15.000 de militari ruși uciși, sute de vehicule distruse și o încercare de a copleși Kievul eșuată catastrofal, se estimează că președintele Putin și-a stabilit patru săptămâni pentru a salva „victoria” în Ucraina, la timp pentru aniversarea Zilei Victoriei, 9 mai, când Kremlinul sărbătorește înfrângerea de către Uniunea Sovietică a Germaniei naziste, marcată în mod tradițional printr-o paradă a puterii militare în Piața Roșie din Moscova, potrivit g4media.ro.

Parada de anul trecut a prezentat obișnuitele vehicule blindate, tancuri și lansatoare de rachete care au trecut prin fața Kremlinului – multe dintre acestea au fost văzute acum distruse.

Explozii la Tiraspol

Mai multe explozii au fost raportate luni în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste transnistrene. Informația a fost transmisă de agenția rusă TASS, care citează surse media locale. Conform sursei citate, pompierii și ambulanțele se află în prezent la fața locului. Din primele informații nu există victime.

Potrivit presei internaționale, fotografii – a căror autenticitate nu a putut fi imediat verificată – arată ferestre sparte în clădirea din Tiraspol.

Alte imagini distribuite pe Telegram înfățișează două lansatoare de grenade, pe o stradă în apropierea clădirii, potrivit TASS. Ucraina susține că explozia de luni din Transnistria, din clădirea Comitetului Securității, a fost o operațiune sub steag fals a principalului serviciu secret rus FSB, conform unui comunicat de presă.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York