Cât timp se fierb ouăle pentru o consistență perfectă, de fapt? Experți în arta culinară au menționat o regulă de aur, atunci când ouăle sunt puse la fiert: 3, 6 și 10 minute. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru a te bucura de savoarea alimentului.
Te-ai gândit vreodată câte minute ar trebui să lași ouăle să fiarbă, pentru a avea consistența perfectă? Diverși experți în arta culinară susțin că există o regulă de aur care ar trebui respectată, dacă dorești ca alimentul să aibă o textură pe placul tău. Fiecare persoană are preferințe proprii, atunci când vorbim despre consumul ouălor: consistență mai tare sau mai moale, prăjite, omleta sau poșate. Totuși, cum se fierb corect ouăle?
Vezi și: Cum să fierbi orezul pentru a fi mai gustos. Ingredientul care va schimba total aroma
Pașii sunt simpli, susțin George Weld şi Evan Hanczor, proprietarii unui celebru local din New York. Potrivit acestora, ar trebui luată în considerare regula de 3, 6 și 10 minute. Experții în bucătărie recomandă ca ouăle care urmează să fie preparate să aibă temperatura camerei, pentru a nu se crăpa în momentul fierberii. Ouăle se vor pune într-o cratiță, de exemplu, și vor fi acoperite cu apă. Odată ce apa începe să clocotească, mișcați încet ouăle, pentru a se centra gălbenușurile. Apoi, le lăsați să fiarbă în continuare. Aici intervie regula mai sus amintită: 3, 6 și 10 minute, arată womenshealthmag.com.
De menționat faptul că după fierbere, ouăle pot fi clătite în apă rece.
Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ