Supele și ciorbele sunt două dintre preparatele îndrăgite de români și, tocmai de aceea, uneori se gătesc cantități mari, iar acestea nu se consumă de fiecare dată în ziua în care sunt și pregătite. Deci, Câte zile rezistă ciorba în frigider, mai ales cea de miel, penru că este vedeta din aceste zile, fără se se strice?
Se spune că ciorba reîncălzită nu are același gust, dar dacă știi cum s-o păstrezi, va fi la fel de bună.
În general, supele și ciorbele sunt recomandate de specialiști pentru că oferă nenumărate beneficii. Legumele din aceste preparate sunt extrem de benefice pentru sănătate datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, fibre și compuși vegetali.
De asemenea, conform studiilor, consumul de supă poate reduce foamea și crește starea de sațietate.
Supele și ciorbele trebuie ținute în frigider la o temperatură între 2 și 4 grade Celsius. De exemplu, ciorba de legume se poate păstra la frigider timp de 48 de ore, în timp ce supă sau ciorba de pui poți s-o lași mai bine de 48 de ore la rece.
În ceea ce privește ciorbele de porc sau de vită, acestea pot fi păstrate un timp mult mai îndelungat, adică 72 de ore, scrie Click.
Supa de ciuperci nu se ține mai mult de o zi la frigider, în timp ce ciorbele acrite cu borș, zeamă de varză, lămâie sau zarzăre, cum e și cea de miel, pot fi lăsate la rece cu 24 de ore mai mult decât supa.
Atenție, supa și ciorba se pun la frigider abia după ce acestea s-au răcit bine și trebuie puse în recipiente de sticlă.
Dacă alegi să le păstrezi în oala în care le-ai preparat, asigură-te să fie bine pus capacul, astfel încât să nu intre aer.
Acestea pot fi și congelate, ceea ce le păstrează chiar mai bine, însă nu face asta cu preparatele în care ai pus smântână pentru că riști să se separe.