Caz special la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava: Un singur elev nu a luat bacul, deși a avut media 8,15

Caz special la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava: Un singur elev nu a luat bacul, deși a avut media 8,15
Caz special la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava: Un singur elev nu a luat bacul, deși a avut media 8,15 / Foto: Pixabay (caracter ilustrativ)
Publicat: 07/07/2022, 08:43

Caz special la Suceava. Dintre cei 243 de absolvenți, din 2022, ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”, 242 au promovat examenul de Bacalaureat, după finalizarea contestațiilor, unitatea de învățământ fiind la un pas de promovabilitate de 100%.

Singurul candidat care nu a luat Bacul este un caz deosebit. Vorbim despre o absolventă care a obținut nota 10 la matematică, 10 la logică și… 4,45 la limba română!

Deși media ei generală este de 8,15, pentru a promova Bacul este necesar ca la fiecare disciplină candidatul să obțină nota minimă 5.

Nota mică de la română (apreciată de profesori ca fiind o elevă de nota 10) nu reflectă cunoștințele ei.

La proba rerspectivă, din cauza emoțiilor și a stresului, fetei i s-a făcut rău, astfel încât examenul de limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră.

Rezultatele din 2022 la examenul de Bacalaureat ale elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava sunt catalogate ca fiind foarte bune de către conducerea școlii.

Au fost două medii generale de 10, iar alți 40 de elevi au obținut medii de peste 9,50.

Rezultatele sunt foarte bune nu doar prin notele obținute, cât mai ales prin evoluția realizată de elevii care au absolvit în 2022 și, care, în 2018, au ales Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, la acea dată doar 5 dintre candidați având medii generale de peste 9,50, scrie presa suceveană.

Un alt caz bizar la BAC: Casandra din Constanța a luat 9.75 la Evaluarea Națională și, curios, a fost nemulțumită. Ce notă a obținut după contestație

Casandra, o elevă din Constanța, a luat media 9.75 la Evaluarea Națională. Încrezătoare în ea, fata a făcut contestație, iar ce s-a întâmplat după recorectare a uimit pe toată lumea.

Eleva Liceului Teoretic „Ovidius”, Casandra Cristina Popovici, a luat notă maximă la matematică, dar a contestat rezultatul de 9,75 de la limba și literatura română. În urma recorectării, eleva a primit nota 10.

Cum la matematică avea tot nota 10, ea s-a alăturat celor șase elevi din județ care au reușit să atingă performanța mediei 10 la Evaluarea Națională 2022: Mihai Erkan Cosmeanu (Școala gimnazială „Mircea Eliade” Cernavodă), Ștefan Patrichi și Lisa Stamule (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”), Mădălina Becleanu (Liceul Teoretic „Ovidius”), Sabina Bonciu (Școala gimnazială nr. 37) și Tania Alexandra Manțu (Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica), scrie presa locală.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase