Caz uluitor la Botoșani. Un profesor a venit beat criță la examenul de titularizare și a leșinat în curtea Inspectoratului Școlar. A urmat un circ monstru

Caz uluitor la Botoșani. Un profesor a venit beat criță la examenul de titularizare și a leșinat în curtea Inspectoratului Școlar. A urmat un circ monstru
Titularizare Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 15/07/2022, 18:27

Un învăţător venit pentru titularizare a leșinat în curtea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, de beat ce era. Bărbatul a dormit cu capul pe o masă şi aproape a căzut în braţele unei secretare, când aceasta a deschis uşa. Personalul Inspectoratului a chemat ambulanţa, însă profesorul a devenit agresiv și cu personalul medical și a refuzat transportul.

Incidentul a avut loc miercuri, chiar în curtea Inspectoratului Şcolar din Botoșani. La scenele ireale au luat parte mai mulţi angajați ai instituţiei, dar şi cadre didactice care erau acolo pentru examenul de titularizare.

Bărbatul preda ca suplinitor la o şcoală dintr-o comună aproape de Botoșani. Acum acesta s-a înscris la examenul de titularizare pentru postul de învăţător, organizat de Inspectoratul Şcolar Județean. Dosarul acestuia a fost, însă, respins, în baza unui certificat de inapt medical pentru a preda în învăţământ. Bărbatul a fost refuzat să predea, în baza unei internări pe care a avut-o la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean. În baza acelui document, reprezentanţii IŞJ i-au comunicat în scris că dosarul îi este respins.

„Am cerut clarificări şi de la comisia naţională de monitorizare a concursului. I s-a comunicat că nu poate să susţină examenul de titularizare, a preluat toate hârtiile şi a luat la cunoştinţă. Astăzi (miercuri, n.r.) nu ştiu, efectiv, de ce a venit la inspectorat. Era sub influenţa băuturilor alcoolice şi putea să se rănească. Am fost nevoiţi să chemăm o ambulanţă”, a spus Bogdan Suruciuc, inspectorul general al IŞJ Botoșani.

La venirea cadrelor medicale profesorul a devenit agresiv, a tras de mașină urlând că nu mai vrea să fie internat la spital.

Învățătorul fusese externat recent de la Psihiatrie

Potrivit cadrelor medicale, bărbatul abia se externase din spital. Acesta fusese internat timp de două zile la Psihiatrie, cu agitaţie psihomotorie pe fondul consumului excesiv de alcool. Învăţătorul nu era, însă, la prima astfel de internare, acesta având şi un diagnostic psihiatric pe fondul consumului de alcool. Cu toate acestea, el preda ca profesor suplinitor într-o şcoală din judeţ, potrivit Observatornews.

La nivelul IŞJ a fost declanşată o anchetă internă, pentru a se stabili ce măsuri ulterioare se vor lua, dacă se vor lua, împotriva învăţătorului.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase