Ce a reclamat un șofer care are 4 mașini Dacia Spring: „Este o greșeală gravă de proiectare”

Ce a reclamat un șofer care are 4 mașini Dacia Spring: „Este o greșeală gravă de proiectare”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14/10/2022, 21:45
Actualizat: 14/10/2022, 22:22

Numărul românilor care au cumpărat o mașină electrică anul acesta a crescut, iar mulți au optat pentru cel mai ieftin model, Dacia Spring. Unii se declară mulțumiți de achiziție și de economiile pe care le fac, alții reclamă diferite probleme.

Un șofer care spune că deține 4 mașini Dacia Spring a relatat într-o postare pe Facebook ce nemulțumiri are legat de autoturisme și a anunțat că va depune reclamații.

„Salut tuturor! Sunt utilizatorul a 4 Dacii Spring. M-am tot confruntat cu o problemă fără rezolvare în reprezentanță, reparată pe banii proprii. Problema a intervenit după primul montaj/ demontaj al roților față pentru anvelopele de iarnă/ vară. Am sesizat faptul că discurile din fabrică nu au inelul de ghidaj pentru a centra roata, per total roata fiind susținută doar în prezoane. Încă de la primele mele mașini știam că o roată prinsă doar în prezoane nu este o roată centrată. Când mașina a fost nouă a fost totul ok, probabil chinezul le-a centrat cumva. După remontarea roților fie ele OEM sau Aftermarket a apărut un mers „galopat” la vitezele până la 60 km/h, iar apoi joc al volanului la vitezele de peste 100 km/h plus o vibrație zdravănă în caroserie. Răspunsul celor de la Dacia a fost „nu avem ce să îi facem, așa sunt toate, are aprobare RAR, așa merge”, scris șoferul pe pagina Dacia Spring România.

„Eu personal consider că asta este o greșeală gravă de proiectare, nu se poate să existe o asemenea abatere. Mâine vreau să merg să depun în scris la Dacia o sesizare pentru a nu este normal să scot din buzunar în total 200 de euro pentru 4 mașini că să repar ceva ce a fost conceput prost de fabrică (micul chinez care s-a zgârcit la bani), iar apoi probabil o sesizare la OPC pentru că sunt mii de mașini vândute în acest hal. Cred că există și o altă posibilitate prin schimbarea discului de frână cu altul aftermarket dar nu am o certitudine acum.”, a relatat șoferul pe pagina de Facebook.

Ulterior, internautul a revenit cu o nouă postare:

„Am revenit cu un Update : Am sunat la Vocea Clientului, toate cele 4 dacii spring vor fii chemate pentru schimbarea de oglinzi incalzite si a incarcatorului de 16Amperi. Doar la doua din cele 4 am nevoie de inelele de ghidaj, am transmis ca solicit inlocuire sau decontarea cheltuielilor de remediere de catre ei la care momentan astept un raspuns. Deci se poate, daca aveti problemele de genul puneti mana pe telefon si sunati !”, spune șoferul nemulțumit.

Și alți șoferi reclamă probleme similare

„Eu am lotul 2 care are inele de centrare pe față, dar pe spate unde sunt frânele pe tambur nu are”

„Am fost și eu cu aceeași problemă, mi-au spus la fel, dar am verificat o mașină nouă și avea toate roțile cu inele de centrare, aștept să-mi dea un răspuns oficial și voi merge mai departe.”

„Doar primele loturi au venit fără acele inele, iar dacă jantele și prezoanele sunt bune și strânse corect, nu o să ai probleme mari cu centrarea.Am fost și eu la ANPC cu asta, dar fără o expertiză detaliată, nu o să reușești să dovedești că nu sunt bune, dacă ei au reușit să omologheze ambele variante. Dacă reușești să faci ceva, chiar te rog să ne anunți.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase