Ce se întâmplă dacă ții o bancnotă împăturită triunghi în portofel. Nu știai asta

Ce se întâmplă dacă ții o bancnotă împăturită triunghi în portofel. Nu știai asta
Ce se întâmplă dacă ții o bancnotă împăturită triunghi în portofel. Nu știai asta / Sursa FOTO: screenshot
Publicat: 12/09/2022, 10:34
Actualizat: 12/09/2022, 10:36

Românii sunt superstițioși din fire și unii dintre ei chiar cred în leacurile băbești. Ca să te convingi că nu de puține ori funcționează, poți încerca și tu să-ți învingi scepticismul.

De exemplu, una dintre superstiții spune că, dacă ții o bancnotă împăturită triunghi în portofel, s-ar putea întâmpla ceva surpinzător cu bugetul tău.

„Piramida-banconă” te scapă de necaz

Cu toții păstrăm măcar o bancnotă în portofel, dar nu mulți știm că este bine să o avem împăturită astfel încât să formeze un triunghi.

Superstiția spune că, atunci când te afli în mare dificultate financiară, „piramida- bancnotă” te va scăpa de necaz. Ea te va ajuta să îți găseşti sursa sau sponsorul care să-ţi poarte noroc.

Și asta nu-i tot, mai sunt și alte metode de a atrage norocul de partea dumneavoastră. De exemplu, adunați bani, de valori diferite, într-o pungă, dar faceți asta începând de joi dimineța, ziua patronată de planeta Jupiter, care favorizează agoniseala. Trebuie să strângeți bani în felul acesta timp de 14, 21 sau 28 de zile, musai să fie multiplii lui 7, un număr foarte norocos! Și, purtați mereu cu dumneavoastră punguța cu economiile făcute.

Într-un final, nici nu veți băga de seama când s-a adeverit vorba „Ban la ban trage!”.

Atenție, nu dați bani cu împrumut în aceste zile!

O altă superstiție de care trebuie să țineți cont este aceea care spune să nu dați bani din casă în zilele de luni, în prima zi a lunii sau în ziua de Anul Nou! Dacă faceți asta, veți fi obligați să dați bani toată săptămâna, toată luna sau, și mai rău, tot anul!

Și nu doar o dată s-a adeverit vorba asta!

În schimb, aduce noroc să aduni monede într-un borcan, pe care să-l păstrezi în bucătărie, lângă o pâine întreagă înfășurată într-un ștergar alb. Faceți asta timp de trei săptămâni și veți observa că economiile strânse în borcan vor atrage multe câștiguri suplimentare.

Să ai bani în buzunare de ziua ta de naștere!

Să ai bani în buzunare de ziua ta de naștere e deja o regulă nescrisă pe care mulți români o respectă. Superstițiile mai spun și că este bine ca tot de ziua ta să-ți cumperi o pușculiță în formă de purceluș sau de cloșcă, pe care s-o „hrănești” cu bani cât poți de des. Astfel, norocul se va instala confortabil în casa ta.

Ce înseamnă dacă găsești un ban pe stradă

Ce înseamnă dacă găsești un ban pe stradă? Că ești norocos, dar numai dacă moneda este cu cifra în sus! În acest caz, poți s-o și vei vedea că-ţi va aduce noroc. Dacă, însă, moneda are stema în sus, înseamnă ghinion şi pierderi financire.

Unii oameni chiar cred că banul respectiv a fost aşezat astfel în mod intenţionat de către cineva care vrea să scape de un ghinion financiar.

Broasca Feng Shui înseamnă noroc

În tradiția chinezească, broscuța Feng-Shui care ţine în gură un bănuţ găurit reprezintă mesagerul sporului. Ea poate fi găsită în multe magazine de artizanat cu obiecte ezoterice.

Broscuţa norocoasă din jad galben activează sporul în Feng Shui, iar această tradiţie este foarte bogată în simboluri norocoase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase