Ce ingredient se pune în apa în care fierbi ouăle pentru masa de Paște. Sfatul practic care le menține coaja intactă.
Ouăle de Paște trebuie să fie colorate, strălucitoare și impecabile. Gospodinele iscusite spun ce se pune în apa în care fierbi ouăle înainte de a le vopsi. Acest truc le păstrează coaja intactă și constă într-un produs ieftin.
Dacă vrei ca coaja ouălor să nu se spargă, atunci trebuie să ții cont de un anumit sfat practic.
Acest sfat practic are legătură cu un citric cu numeroase beneficii pentru sănătate. Astfel, experții din domeniul culinar recomandă să se pună în vasul de pe aragaz sucul de la o lămâie proaspătă, acesta fiind secretul din spatele unui preparat corect.
Pentru a ține cont de acest truc trebuie să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie. Trebuie să faci asta înainte de a pune ouăle la fiert. Astfel, vei observa că lucrurile se vor desfășura ca la carte.
Trebuie să pui sucul de lămâie și în apa în care fierbi ouăle de Paște, în așa fel încât coaja să rămână intactă. Pontul este ideal, chiar și dacă ouăle au fost ținute mai mult timp la temperaturi ridicate și nu la frigider.
Ouăle de Paște sunt, în general, roșii pentru a aminti momentul în care acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus Hristos. EVenimentul are deci legătură cu simbolistica răstignirii.
În cele mai vechi timpuri, oul era oferit în dar, motiv pentru care era considerat simbol al echilibrului. În acele vremuri, oul era văzut ca un simbol al creației, al fecundității, vieții și reînnoirii naturii.
Obiceiul vopsirii de ouă roșii a fost întâlnit la poporul chinez cu două mii de ani înainte de Hristos. Apoi, tradiția s-a transmis și creștinilor și este practicată azi de locuitorii din Europa și din Asia.
CITEȘTE ȘI: