Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume este o româncă. Are 23 de ani și și-a început cariera de gamer profesionist în 2015, după ce a renunțat la fotbal: „Nu am crezut niciodată că voi putea ajunge aici”

Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume este o româncă. Are 23 de ani și și-a început cariera de gamer profesionist în 2015, după ce a renunțat la fotbal: „Nu am crezut niciodată că voi putea ajunge aici”
Ana Dumbravă / FOTO - Facebook
Publicat: 17/01/2023, 20:55
Actualizat: 17/01/2023, 21:01

Ana Dumbravă, o suceveancă din Rădăuți, în vârstă de doar 23 de ani, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume. Distincția a fost primită, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei gale desfășurate în capitala Suediei, Stockholm, eveniment intitulat „HLTV Award Show 2022”.

„Sper ca prin acest trofeu să inspir mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În alt doilea rând, doresc să mulțumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulțumesc organizatorilor, familiei și prietenilor mei, tuturor care au contribuit să-mi îndeplinesc visul”, a declarat Ana Dumbravă pe scena HLTV Award Show 2022, eveniment care îi premiază pe cei mai buni jucători din industrie.

Ana, absolventă a Colegiului Tehnic Rădăuți, urmând apoi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, și-a început cariera de gamer profesionist în 2015, după ce a fost nevoită să renunțe la fotbal din cauza unor probleme de sănătate, potrivit presei locale din Suceava.

Participarea la campionatele naționale şi internaționale i-a adus o mulțime de premii redutabile la cele mai importante turnee de Counter Strike:Global Offensive (CS:GO), pe plan mondial.

În anul 2020, Ana Dumbravă a câștigat campionatul internațional „Girl Gamer Festival” Dubai, iar anul trecut a fost câștigătoare în Dallas și Valencia, la cele mai importante turnee de Counter-Strike din lume.

„Pentru mine, CS:GO-ul mi-a schimbat viața. Nu am crezut niciodată că voi putea ajunge aici, primul meu vis fiind cel de a juca fotbal la un nivel înalt. Din cauza unor probleme de sănătate și personale a trebuit să îmi închei activitatea. Simțeam cum mă scufundam în aceste probleme, iar singurul lucru care mă ajuta era CS:GO-ul. La început uram jocul și chiar nu jucam bine, dar mi-am propus să mă joc un an de zile și să încerc să devin mai bună. Stăteam ore în șir și învățam cum trebuie să joc mai bine, cum să îmi citesc adversarii și cum să îmi ajut coechipierii. (…) De când m-am apucat de Counter Strike, la nivel competitiv, am avut două «goal-uri», primul fiind de a sparge bariera dintre scena masculină și cea feminină, iar al doilea de a ajuta fetele și băieții talentați să înceapă și ei o carieră. Aceste goal-uri încă nu s-au schimbat și chiar îmi doresc ca industria noastră din România să aibă un mare succes pe plan internațional”, a declarat Ana, pentru goethe.de.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...