Ciolacu: „42% din inflație se datorează prețului la Energie” / Ce măsuri fiscale va lua guvernul până la 1 iunie

Ciolacu: „42% din inflație se datorează prețului la Energie” / Ce măsuri fiscale va lua guvernul până la 1 iunie
Sursa: Alexandra Pandrea / Gândul
Publicat: 16/05/2022, 11:11

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că 42% din inflație se datorează creșerii prețului energiei care afectează în lanț economia și că, până la 1 iunie, vor fi luate mpsuri de către guvern.

„Dacă Ministerul Energiei închide capitolul cu compensările este posibil ca inflația să mai scadă, este record în toată Europa. Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le prezentăm până în 1 iunie, viitorul buget de stat să îl construim cu măsurile luate de la 1 iunie, cu efect de la 1 ianuarie. La prețurile de la Energie ar fi trebui luate măsuri imediat, vedem că 42% din inflație se datorează prețului la Energie. Trebuie făcută o analiză foarte clară până la 1 iunie” a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vor exista măriri de taxe și impozite, Ciolacu a răspuns: „S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF și-a luat o perspectivă bună în acest moment. Există și o redimensinare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a dat asigurări liderul PSD.