VIDEO Ciolacu: „Dacă exista posibilitatea ca premierul Ciucă să rămână în funcție și anul viitor, în momentul în care este președintele PNL – această crăpătură nu mai există”

Publicat: 07/04/2022, 22:12
Actualizat: 07/04/2022, 22:28

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Antena 3, că din anul 2023 se va face schimbarea premierilor așa cum s-a convenit în acordul coaliției, mai ales dacă actualul prim-ministru, Nicolae Ciucă va prelua și funcția de președinte al PNL.

Întrebat ce se va schimba în relația dintre el și viitorul președinte al PNL, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a răspuns: „Se schimbă foarte multe și este și normal. Chiar dacă suntem într-o coaliție, eu Marcel Ciolacu voi fi un adversar al lui Nicolae Ciucă și invers, fiindcă eu sunt președintele PSD, Nicolae Ciucă se pare că va deveni președintele PNL”.

„Conform înțelegerii și acordului semnat în coaliție, la anul se va schimba primul-ministru și va veni un premier din partea PSD. Dacă în momentul în care Nicolae Ciucă nu era președintele PNL exista posibilitatea undei discuții de a continua mandatul, în momentul în care este președintele PNL – această crăpătură nu mai există. Deci schimbarea din luna mai va avea loc”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD spune ca are o relație foarte bună și discuta bine cu Nicolae Ciucă și spune că își dorește o colaborare bună și după ce actualul premier va deveni și președintele PNL.

„Eu relaționez foarte bine cu primul ministru al României și simt că tragem amândoi la aceeași căruță. Sper ca această nouă poziție pe care o să o aibă Ciucă să nu ne strice acest climat de construcție.

„Avem un Guvern funcțional, avem o coaliție funcțională, avem o majoritate stabilă în Parlament. Din punctul meu de vedere și în perioada următoare altă construcție politică nu poate să fie funcțională”, a precizat șeful PSD.

Întrebat dacă și după anul 2024 PSD ar punea face o coaliție cu PNL, Marcel Ciolacu a afirmat: „Da, ar putea să facă o coaliție, dar eficiența acestui guvern trebuie să fie prioritatea tuturor liderilor din coaliței.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase