Circulaţia rutieră este restricţionată pe DN 3, între Ostrov şi Cobadin, din cauza viscolului

Circulaţia rutieră este restricţionată pe DN 3, între Ostrov şi Cobadin, din cauza viscolului
Circulaţia rutieră este restricţionată pe DN 3, între Ostrov şi Cobadin, din cauza viscolului
Publicat: 27/01/2021, 09:45
Actualizat: 27/01/2021, 09:45

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că miercuri dimineaţa au fost impuse restricţii de trafic pe DN 3, între Ostrov şi Cobadin, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.

„Din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 3, km 128+800 – km 224+000”, a transmis miercuri dimineaţa CNAIR.

Compania reaminteşte că mai sunt instituite restricţii de tonaj (7,5t) din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi pe DN 22 (km 86+600 – km 287+456) şi DN 22A (km 0+000 – km 85+925).

Şoferii sun sfătuiţi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au maşinile echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Strat de zăpadă de 12 cm în Capitală! Avertisment pentru șoferi: Vântul scade vizibilitatea

Cod galben de ninsori și viscol în Capitală și alte opt județe, până miercuri, la ora 23.00.

Marina Antonescu, meteorolog ANM, a declarat că în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, va continua să ningă moderat, iar vântul va spulbera ninsoarea și va diminua vizibilitatea.

Zăpadă de 8-12 centimetri în Capitală

În București va continua să ningă miercuri, la finalul zilei stratul de zăpadă urmând să ajungă la 8-12 centimetri.

„Ne așteptăm ca în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, temporar să ningă, în general, moderat cantitativ. Se va depune strat nou de zăpadă, neuniform și local consistent, în aceste zone. Tot în aceste regiuni, vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 60-70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

În zona montană va ninge, cu precădere în estul Carpaților Meridionali. Mai ales pe creste, vântul va avea intensificări de 70 – 80 km/h.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase