Ciucă: Trei milioane de români vor beneficia o dată la două luni de voucherele sociale de 50 de euro

Ciucă: Trei milioane de români vor beneficia o dată la două luni de voucherele sociale de 50 de euro
Premierul Nicolae Ciucă. Sursa: MEDIAFAX FOTO/AP
Publicat: 09/05/2022, 18:59

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că Guvernul va aproba, printr-o ordonanţă de urgenţă, acordarea de vouchere cetăţenilor vulnerabili. Banii vor fi folosiți pentru procurarea alimentelor sau pentru o masă caldă, precizând că măsura vine în sprijinul a trei milioane de persoane.

Premierul a precizat că măsura face parte din pachetul economico-social „Sprijin pentru România”.

„Astăzi, pe ordinea de zi avem două ordonanţe deosebit de importante pentru programul nostru guvernamental. Ambele fac parte din reglementările pe care şi le-a asumat Guvernul pentru punerea în aplicarea a programului «Sprijin pentru România» şi în felul acesta reuşim să conturăm întreg setul de măsuri pentru ca pachetul să devină funcţional”, a declarat Nicolae Ciucă.

Voucherele de care vor beneficia aproximativ trei milioane de români vor veni o dată la două luni, valoare fiind de 50 de euro, în jur de 250 de lei.

„Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. E vorba de 3 milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere, o dată la două luni. E o măsură a cărei valoare totală e de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani vor proveni din fonduri europene”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a anunțat și o nouă măsură de sprijin pentru investiții. El spune că această măsură va aduce beneficii pe termen mediu și lung.

„Cea de-a două ordonanţă de urgenţă este cea prin care continuăm să susţinem proiectele de investiţii. Pratic este o soluţie guvernamentală prin care reuşim ca, la mai puţin de o lună, să venim cu acel sprijin de aproximativ 5,2 miliarde lei. Ordonanţa de urgenţă pe care o aprobăm astăzi se referă la cea de-a doua tranşă, în valoare totală de 3,5 miliarde lei şi acestea sunt fonduri care vin, de asemenea, din fondurile alocate de la UE.

E o măsură care aduce beneficii pe termen mediu şi lung şi, de asemenea, apreciem ca fiind foarte importantă pentru că va duce la finalizarea obiectivelor importante de investiţii şi discutăm aici de peste 7.000 de proiecte care îşi vor găsi finalitatea prin această măsură”, a completat Ciucă.

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a afirmat luni că românii vulnerabili vor beneficia de voucherele de 50 de euro începând cu 1 iunie, aşa cum este prevăzut în ordonanţa Guvernului.

„Voucherele sunt în vigoare, este o ordonanţă dată. Categoric se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat când vor primi oamenii tichetele pentru achiziţionarea de alimente, a spus Ciolacu.