VIDEO | Comandantul unui regiment din Doneţk se plânge că el și colegii săi au fost trimişi în Ucraina fără arme, medicamente sau alimente

VIDEO | Comandantul unui regiment din Doneţk se plânge că el și colegii săi au fost trimişi în Ucraina fără arme, medicamente sau alimente
Comandantul regimentului 113 al Republicii Populare Donețk / Sursă foto: captură Video Twitter Telegram
Publicat: 05/06/2022, 14:59
Actualizat: 05/06/2022, 15:38

Comandantul regimentului 113 al Republicii Populare Donețk (DNR) s-a plâns, într-un clip postat pe canalul pro-rus Telegram, că el și colegii săi au fost trimiși în Ucraina fără arme, medicamente sau alimente. Mai mult, el a afirmat că au fost trimişi pe front ca să fie măcelăriţi şi cere să fie oprită mobilizarea forţată.

„Nu a trecut nimeni de vreun control medical, au mobilizat copii care suferă de boli psihice, taţi, tutori”, a spus el.

De altfel, apar tot mai multe mărturii asemănătoare și, din cauza proastei pregătiri, echipări și coordonări, mulți soldați ruși au dezertat, iar cei care au luptat și s-au revenit în Rusia refuză să se mai întoarcă pe front, deși li se cere acest lucru.

Soldații ruși, în maiouri și pantofi sport pe frontul din Ucraina

În filmare se vede cum comandantul regimentului 113 stă în faţa soldaţilor săi și citește de pe foaie nemulțumirile lor. El le spune că au luptat, încă de la începutul invaziei, pe frontul din Herson dar „în foame şi frig” și fără medicamente sau arme corespuzătoare.

De altfel, în imagini se vede că unii soldaţi sunt în maiouri sau pantofi sport, iar unii dintre ei sunt răniți, potrivit The Mirror.

Canalul Telegram a publicat și alte înregistrări în care luptătorii din regiunea ucraineană Donbas se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să lupte, scrie b1tv.ro.

New York Times a scris recent că mulți soldați ruși trimiși să lupte în Ucraina au dezertat și unii chiar au apelat la avocați, care să îi scape de consecințele acestei decizii.

Iar BBC vorbește despre sute de cazuri de soldați care s-au întors în Rusia și nu vor să mai revină pe frontul din Ucraina, deși li se cere acest lucru.

„Nu vreau să mă întorc pentru a ucide şi a fi ucis”, a spus unul dintre militarii nemulțumiți.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult