Compania BioNTech anticipează profituri uriașe pentru 2021. Cu venituri estimate la 15,9 miliarde euro, startup-ul ar contribui cu 0,5% la economia Germaniei

Compania BioNTech anticipează profituri uriașe pentru 2021. Cu venituri estimate la 15,9 miliarde euro, startup-ul ar contribui cu 0,5% la economia Germaniei
Publicat: 10/08/2021, 17:07

Dezvoltarea şi producţia internă a unui vaccin revoluţionar împotriva COVID-19 de către start-up-ul german BioNTech ar putea contribui cu până la 0,5 puncte procentuale la creșterea economică a Germaniei în acest an, a estimat marţi economistul Sebastian Dullien, transmite Reuters.

Conform celor mai recente estimări, economia germană ar urma să înregistreze un avans de aproximativ 4% în acest an, după o cădere de 4,6% provocată de pandemie anul trecut. Aceasta înseamnă că BionTech şi contribuţia sa la dezvoltarea unui vaccin revoluţionar împotriva COVID-19 bazat pe tehnologia mRNA ar putea fi responsabile pentru a opta parte din creşterea totală a PIB-ului Germaniei în 2021, potrivit estimărilor realizate de Sebastian Dullien, preşedintele think tank-ului Macroeconomic Policy Institute (IMK), citat de Reuters.

Economist: Este cea mai mare contribuție a unei companii la PIB-ul Germaniei

„Nu îmi vine în minte un alt exemplu în care o singură companie a avut un impact de acest fel asupra PIB-ului Germaniei”, a spus Sebastian Dullien. Acesta a subliniat că, în calitate de macroeconomist, în mod normal nu se uită la o companie individuală. „Cu toate acestea, uneori, există unele cazuri rare în care companiile individuale au o relevanţă macroeconomică. BioNTech este un astfel de rar exemplu”, a spus Dullien.

Calculele sale se bazează pe cele mai recente rezultate publicate luni de BioNTech, conform cărora start-up-ul mizează pe venituri de 15,9 miliarde de euro în acest an de pe urma vaccinului împotriva COVID-19, în creştere faţă de o estimare anterioară de 12,4 miliarde de euro. Aceasta este echivalent cu 0,5% din PIB-ul Germaniei a spus Dullien. În 2020, PIB-ul Germaniei a fost unul de aproximativ 3.300 miliarde de euro.

BioNTech se bazează pe materii prime cumpărate din Germania

„În condiţiile în care BioNTech cumpără foarte puţine produse preliminare de peste hotare, aceasta este aproape în întregime o valoare adăugată internă. De aceea are un impact direct asupra creşterii economice”, a explicat Dullien.

Spre deosebire de marii constructori germani de automobile, care produc multe vehicule în afara ţării, BioNTech îşi produce vaccinurile la o uzină din Marburg, vestul Gemraniei. În plus, firma germană primeşte şi redevenţe de la partenerul său american Pfizer.

Pfizer şi BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi veniturile potenţiale

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95 la sută. Pe măsură ce cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager a crescut, Pfizer şi BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale. Sumele totale generate de vânzările de vaccinuri anti-Covid sunt împărţite între cei doi parteneri. BioNTech primeşte, de asemenea, o parte din veniturile generate de pe urma vânzărilor directe.

Economistul ING Bank Carsten Brzeski a apreciat că estimările realizate de Sebastian Dulliensunt plauzibile, dar a adăugat că povestea de succes a BioNTech este pur şi simplu extraordinară. „Nu sunt multe companii care pot să ajungă de la zero la o sută în doar un an”, a spus Carsten Brzeski.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu...
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult