Companii franceze și germane deschid calea pentru fabricarea de arme în Ucraina: ”Nu putem lua, la nesfârșit, resursele armatelor noastre”

Companii franceze și germane deschid calea pentru fabricarea de arme în Ucraina: ”Nu putem lua, la nesfârșit, resursele armatelor noastre”
Tancul Panther KF5, produs în Germania

Franța și Germania sunt ”vârf de lance” în ceea ce privește producția de armament în Ucraina, prin parteneriate încheiate de Ministerul ucrainean al Apărării și companii franceze și germane. Nemții au făcut deja primul pas.

Pe măsură ce stocurile armatelor occidentale încep să scadă simțitor, iar conflictul din Ucraina se prelungește, guvernele încurajează sectorul privat să construiască parteneriate cu Kievul.

Săptămâna aceasta, în Germania s-a dat undă verde propunerii de asociere între Rheinmetall, producător german de arme și Industria Ucraineană de Apărare, un grup de apărare deținut de statul ucrainean.

Ministrul Forțelor Armate al Franței – Sébastien Lecornu – a călătorit la Kiev, împreună cu aproximativ 20 de contractori francezi în domeniul apărării – printre care Thales, MBDA, Nexter și Arquus, pentru a facilita parteneriatele cu oficialii ucraineni, notează Politico.

”Nu putem continua să luăm resurse de la forțele noastre armate la nesfârșit, altfel ne vom deteriora propriile capacități de apărare și nivelul de pregătire al trupelor noastre”

Sébastien Lecornu

”Pentru a stimula producția comună și cooperarea, pentru a consolida Ucraina și partenerii noștri”

Vineri – 29 septembrie -, capitala Ucrainei a găzduit Forumul Industriilor de Apărare, un târg de armament la care au participat 165 de companii de apărare din 26 de țări.

La eveniment, oficialii ucraineni s-au întâlnit direct cu companiile de apărare pentru a semna contracte fără a trece prin guvernele occidentale, pentru a explora oportunități de producție comună și pentru a oferi informații specifice despre nevoile lor pe teren în lupta împotriva invaziei la scară largă a președintelui rus Vladimir Putin.

Scopul este de a ”producția comună și cooperarea, pentru a consolida Ucraina și partenerii noștri”, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba la începutul acestei săptămâni .

Târgul de armament are loc pe măsură ce armatele occidentale, în special în Europa, ajung la limita a ceea ce pot oferi Ucrainei din propriile stocuri.

Decizia de săptămâna aceasta a Germaniei de a da undă verde asocierii Rheinmetall cu industria ucraineană de apărare – care va avea sediul la Kiev și va funcționa exclusiv în Ucraina – deschide calea pentru un parteneriat conceput pentru întreținerea și întreținerea vehiculelor militare. Acesta va include, de asemenea, ”asamblarea, producția și dezvoltarea de vehicule militare”, potrivit sursei citate.


Citește și:

Judecătorii ruși, ironici la adresa deținutului Alexei Navalnîi: ”Apă caldă, apă rece, sunt mărunțișuri, cui îi pasă? Ai pierdut, plătește!”

Kremlinul îi ÎNDOCTRINEAZĂ pe tinerii ruși, cu 6 luni înainte de realegerea lui Putin: ”Au cel mai mare potențial de a protesta împotriva regimului”

EXCLUSIV | Motivul incredibil pentru care temutul Clămparu a ratat o vizită intimă la pușcărie! Cum l-a „sabotat” gradul de instruire pe Cap de Porc

ANALIZĂ | Politologul Andrei Kolesnikov exclude o LOVITURĂ DE STAT în Rusia lui Putin: ”Nu face parte din cultura politică”

EXCLUSIV | Nicușor Dan vrea să întoarcă Bucureștiul în anii ’50! Avocat: ”Conduce ofensiva proprietății publice împotriva proprietății private”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste