Comunitatea Sacră a Muntelui Athos se implică în scandalul privind piesa ”diabolică” aleasă pentru Eurovision: Cipru este precursor în lucrările de corupție a diavolului

Redactor:
Florentina Dinu
Comunitatea Sacră a Muntelui Athos se implică în scandalul privind piesa ”diabolică” aleasă pentru Eurovision: Cipru este precursor în lucrările de corupție a diavolului

La sesiunea din 8 martie, Comunitatea Sacră a Muntelui Athos, organul de conducere care reprezintă cele 20 de mănăstiri conducătoare ale Sfântului Munte, a decis să trimită o scrisoare de sprijin Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Cipriote cu privire la protestul asupra cântecului ales pentru a reprezenta Cipru la competiția internațională Eurovision din acest an.

Comunitatea Sacră a Muntelui Athos  a decis să trimită o scrisoare de sprijin Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Cipriote

Comunitatea Sacră și sfinții părinți ai Muntelui  Athos afirmă, în scrisoarea adresată arhiepiscopului Hrisostomos și Ciprului și Sfântului Sinod, că înțeleg și necesitatea de a fi sensibili la adevăratele tradiții ale poporului cipriot, relatează Pemptousia, citat de orthocristian.com.

Piesa, El Diablo (Diavolul) de Elena Tsagrinou, ar trebui înlocuită cu una care „reflectă istoria, cultura și tradițiile și aspirațiile” din Cipru, a declarat Sinodul săptămâna trecută. Piesa a stârnit controverse și în rândul credincioșilor ortodocși de pe insulă.

Mulți călugări sunt ei înșiși ciprioți și un mare număr de pelerini către Muntele Sfânt provin din națiunea insulară. Printre aceștia se află și Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu, care și-a emis și el propria declarație de foc în această privință.

Potrivit părinților, cântecul El Diablo ofensează tradiția spirituală a Ciprului și conștiința ortodoxă greacă a poporului său.

Comunitatea Sacră solicită retragerea cântecului din competiție și felicită Sinodul cipriot pentru poziția pe care a adoptat-o ​​în această privință.

Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu: „Ciprul concurează pe primul loc în rândul statelor membre în ceea ce privește corupția”

În propriul său mesaj în această privință, Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu  afirmă că „Ciprul concurează pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește corupția”.

„În același sens, nu este deloc ciudat faptul că, în putrezența generală care predomină în Cipru, a apărut toadstanul satanismului, cu binecunoscutul cântec care va reprezenta Cipru la viitorul concurs european de cântece. Aceasta este pur și simplu cireșa de pe tortul răului general ”, scrie starețul, fără să tragă niciun pumn.

 „Cipru este în fruntea lucrărilor negative, pr. Efraim scrie și, prin urmare, „este firesc să ne așteptăm să-l dezvăluie pe Dumnezeu pe care îl venerează și la care se supune. Și acesta nu este altul decât diavolul. ”

Dar nu este faptul că oamenii au devenit atât de corupți din punct de vedere moral, pr. Ephraim crede, ci mai degrabă că „pozițiile cheie au fost infiltrate de oameni cu o maturitate neglijabilă, ale căror conștiințe au fost arse ca pe un fier fierbinte”.

„Acum pătează imaginea poporului cipriot și jignesc și dezonorează în mod necorespunzător tot ceea ce este sfânt și sacru”, continuă el.

Oamenii din Cipru, care „umblă pe oasele sfinților și ale celor drepți, ai prietenilor lui Hristos”, trebuie să se scape de astfel de autorități, subliniază Părintele Efrem, pentru a-și menține Tradiția centrată pe Hristos și sfințenia ei.

Părintele Efrem încheie, explicând importanța acestei tradiții:

Și această tradiție – care este simultan o onoare și o responsabilitate pentru ei și copiii lor – nu trebuie jucată și nici nu poate fi respinsă ca un corp străin. Pentru că este os din oasele lor și carne din carnea lor. Este adevărul entității lor ca popor, este lumina în viața lor, este calea lor către eternul Împărăție a lui Dumnezeu, este punctul de transformare metafizică, de atracție, de aprindere și inspirație a tuturor paralelelor lor, tranzitorii. activități și acțiuni pământești – este chiar viața lor”.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Cadou fabulos de la Simona Halep pentru Stere, tatăl ei! A plătit 400.000 de euro...
Sigur nu știai asta! Cum îți activezi extraopțiunea, dacă nu ai credit pe cartelă. Trucul...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Din ce își câștiga Raluca Bădulescu banii până să ajungă celebră. Toți fanii au rămas...
Curs BNR pentru 12 mai 2021. Stabilitatea economică influențată direct de cursul de schim al...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide