Comunitatea Sacră a Muntelui Athos se implică în scandalul privind piesa ”diabolică” aleasă pentru Eurovision: Cipru este precursor în lucrările de corupție a diavolului

Comunitatea Sacră a Muntelui Athos se implică în scandalul privind piesa ”diabolică” aleasă pentru Eurovision: Cipru este precursor în lucrările de corupție a diavolului
Publicat: 14/03/2021, 13:04

La sesiunea din 8 martie, Comunitatea Sacră a Muntelui Athos, organul de conducere care reprezintă cele 20 de mănăstiri conducătoare ale Sfântului Munte, a decis să trimită o scrisoare de sprijin Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Cipriote cu privire la protestul asupra cântecului ales pentru a reprezenta Cipru la competiția internațională Eurovision din acest an.

Comunitatea Sacră a Muntelui Athos  a decis să trimită o scrisoare de sprijin Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Cipriote

Comunitatea Sacră și sfinții părinți ai Muntelui  Athos afirmă, în scrisoarea adresată arhiepiscopului Hrisostomos și Ciprului și Sfântului Sinod, că înțeleg și necesitatea de a fi sensibili la adevăratele tradiții ale poporului cipriot, relatează Pemptousia, citat de orthocristian.com.

Piesa, El Diablo (Diavolul) de Elena Tsagrinou, ar trebui înlocuită cu una care „reflectă istoria, cultura și tradițiile și aspirațiile” din Cipru, a declarat Sinodul săptămâna trecută. Piesa a stârnit controverse și în rândul credincioșilor ortodocși de pe insulă.

Mulți călugări sunt ei înșiși ciprioți și un mare număr de pelerini către Muntele Sfânt provin din națiunea insulară. Printre aceștia se află și Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu, care și-a emis și el propria declarație de foc în această privință.

Potrivit părinților, cântecul El Diablo ofensează tradiția spirituală a Ciprului și conștiința ortodoxă greacă a poporului său.

Comunitatea Sacră solicită retragerea cântecului din competiție și felicită Sinodul cipriot pentru poziția pe care a adoptat-o ​​în această privință.

Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu: „Ciprul concurează pe primul loc în rândul statelor membre în ceea ce privește corupția”

În propriul său mesaj în această privință, Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu  afirmă că „Ciprul concurează pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește corupția”.

„În același sens, nu este deloc ciudat faptul că, în putrezența generală care predomină în Cipru, a apărut toadstanul satanismului, cu binecunoscutul cântec care va reprezenta Cipru la viitorul concurs european de cântece. Aceasta este pur și simplu cireșa de pe tortul răului general ”, scrie starețul, fără să tragă niciun pumn.

 „Cipru este în fruntea lucrărilor negative, pr. Efraim scrie și, prin urmare, „este firesc să ne așteptăm să-l dezvăluie pe Dumnezeu pe care îl venerează și la care se supune. Și acesta nu este altul decât diavolul. ”

Dar nu este faptul că oamenii au devenit atât de corupți din punct de vedere moral, pr. Ephraim crede, ci mai degrabă că „pozițiile cheie au fost infiltrate de oameni cu o maturitate neglijabilă, ale căror conștiințe au fost arse ca pe un fier fierbinte”.

„Acum pătează imaginea poporului cipriot și jignesc și dezonorează în mod necorespunzător tot ceea ce este sfânt și sacru”, continuă el.

Oamenii din Cipru, care „umblă pe oasele sfinților și ale celor drepți, ai prietenilor lui Hristos”, trebuie să se scape de astfel de autorități, subliniază Părintele Efrem, pentru a-și menține Tradiția centrată pe Hristos și sfințenia ei.

Părintele Efrem încheie, explicând importanța acestei tradiții:

Și această tradiție – care este simultan o onoare și o responsabilitate pentru ei și copiii lor – nu trebuie jucată și nici nu poate fi respinsă ca un corp străin. Pentru că este os din oasele lor și carne din carnea lor. Este adevărul entității lor ca popor, este lumina în viața lor, este calea lor către eternul Împărăție a lui Dumnezeu, este punctul de transformare metafizică, de atracție, de aprindere și inspirație a tuturor paralelelor lor, tranzitorii. activități și acțiuni pământești – este chiar viața lor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”