Concurență mare la Rezidențiat 2021: 12.564 de candidați „se bat” pe 6.311 locuri. Concursul are loc în condiții speciale, din cauza pandemiei

Concurență mare la Rezidențiat 2021: 12.564 de candidați „se bat” pe 6.311 locuri. Concursul are loc în condiții speciale, din cauza pandemiei
Sursa foto - ARHIVĂ: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 21/11/2021, 08:58
Actualizat: 21/11/2021, 09:15

Concursul de intrare în rezidențiat are loc duminică, 21 noiembrie, în condiții speciale, din cauza pandemiei de Covid. Este un număr record de participanți și, la fel ca în anii trecuți, concursul se desfășoarî în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Potrivit Ministerului Sănătății, 12.564 candidați s-au înscris la concursul de rezidențiat, care vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire.

Sunt 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 locuri pentru farmacie și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, declara Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, citat de Mediafax.

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze locurile în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare.

Din cauza pandemiei, sunt impuse măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare. Măsurile sunt purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrarea/ieșirea din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice și organizarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Ministerul Sănătății mai anunța că intrarea în „clădirea de concurs este permis doar candidaților care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaților care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2”.

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire.

În cazul cetățenilor din afara UE, dovada va fi prezentată prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, prin intermediul actului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului