Consiliul Județean Ilfov luptă împotriva infecțiilor din spitale (P)

Consiliul Județean Ilfov luptă împotriva infecțiilor din spitale (P)
Publicat: 06/03/2023, 18:27

Consiliul Județean Ilfov a demarat încă un proiect finanțat prin PNRR, care luptă împotriva infecțiilor din spitale.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov a anunțat începerea unui nou proiect medical finanțat prin PNRR:

”Încă un proiect al Consiliului Județean Ilfov a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR – Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru spitalul din Buftea.

Valoarea proiectului este de peste 2,3 milioane de lei, fără TVA. Este un proiect extrem, extrem de important. Trebuie să mergem la spital cu gândul să ne facem bine, nu cu frică că putem lua vreo infecție.

Vă reamintesc, ni s-au mai aprobat pentru finanțare prin PNRR alte două proiecte:

Construim un nou spital la Buftea. Îl dărâmăm pe cel existent, treptat, și facem altul mult mai mare. Noul spital va avea 353 de paturi, față de 88 câte sunt acum. Va avea secții noi, aparatură ultramodernă. Valoarea proiectului este de aproape 491 de milioane de lei, fără TVA. 95% din sumă este asigurată prin PNRR, iar 5% din bugetul nostru.

Cumpărăm echipamente medicale moderne, tot pentru Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea. Mai exact, se vor cumpăra echipamente pentru ambulatoriu în valoare de 14,3 milioane de lei. Medicii trebuie să aibă cu ce să își facă treaba, pacienții trebuie să primească servicii medicale de înaltă calitate.

Dacă nu avem sănătate, nu avem nimic. Tocmai de aceea, în Ilfov, investim în permanență în infrastructura de sănătate, pentru servicii cât mai bune, dar și în programele de prevenire și conștientizare” a transmis președintele Consiliului Județean Ilfov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase