Cornelia Catanga, „regina muzicii lăutărești” a fost înmormântată fără priveghi, la cimitirul Ghencea. Aurel Pădureanu: „Nu mă părăsi, Cornelio“

Cornelia Catanga, „regina muzicii lăutărești” a fost înmormântată fără priveghi, la cimitirul Ghencea. Aurel Pădureanu: „Nu mă părăsi, Cornelio“
Publicat: 27/03/2021, 15:54
Actualizat: 06/04/2021, 14:32
Cornelia Catanga, „regina muzicii lăutărești” a fost  înmormântată la cimitirul Ghencea. Trupul neînsufleţit al Corneliei Catanga a fost dus, în urmă cu câteva ore, la cimitir. Cornelia Catanga s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 63 de ani în urma unui stop cardio-respirator.

Scandal între familie şi reprezentanţii spitalului

Familia a refuzat, initial, să o înmormânteze considerând că nu a fost infectată cu covid și că ar trebui să fie condusă pe ultimul drum după regulile creștinești. Membrii familiei ar fi vrut ca trupul neînsufleţit să fie depus într-o capelă, unde fanii acesteia să îşi poată lua rămas-bun.

“Mă omor în fața spitalului! Cornelia mea nu pleacă într-un sac! Ea trebuie să fie văzută, pupată de cei care au iubit-o”, ar fi strigat, plin de durere, Aurel Pădureanu.

Într-o intervenţie la România TV, artistul Aurel Pădureanu a făcut apel la autorităţi să-i acorde o derogare de la protocoalele care se aplică în cazul persoanelor decedate de COVID.

Aurel Pădureanu: Mi-e teamă de autorităţi, de dosare penale, dar nu am făcut absolut nimic

Problema este că nu avem groapa făcută, nu o putem înmormânta azi. Noi respectăm toate măsurile, dar o îngropăm mâine creştineşte. E sigilată, este totul ok. Atât rugăm autorităţile. O ţinem în capelă până mâine, nu vin mai mult de maximum zece persoane, membrii familiei, atât. Îl rog pe domnul Arafat să ne facă o derogare. Mi-e teamă de autorităţi, de dosare penale, dar nu am făcut absolut nimic. Trebuie să trăim toată viaţa într-o teamă? E o psihoză generală. Unde o să ajungem?„, afirmă Aurel Pădureanu.

Regretata artistă a fost înmormântată sâmbătă, înainte de ora 17:00, fără priveghi.

Membrii familie s-au certat cu reprezentanţii spitalului, din această cauză, au fost nevoiți să respecte procedura strictă.

Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga spune că ea s-a testat pentru COVID  în urmă cu două zile, când a început să se simtă rău, iar rezultatul testului ar fi fost negativ.

Înmormântată fără autopsie

Totuși, pe certificatul medico-legal ar scrie că ea ar fi murit din cauza virusului SARS-CoV-2, astfel că nu a fost posibil ca artista să fie înmormântată așa cum și-ar fi dorit familia, din cauză că testele au confirmat infecţia cu coronavirus, însă nu a fost efectuată autopsia.

„Regina muzicii lăutărești” a fost condusă pe ultimul drum în aplauze. Aurel Pădureanu și-a urlat disperarea în cimitir.

„Nu mă părăsi, Cornelio“, striga acesta în timp ce sicriul artistei era coborât în mormânt.

Foto: YouTube

Senatoarea Diana Şoşoacă: Ceea ce face în acest moment DSP este o încălcare gravă a demnităţii persoanei după moarte

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a implicat în scandalul înmormântării și a vorbit cu Aurel Pădureanu, explicându-i că autorităţile încalcă mai multe prevederi ale Codului Civil

„Se încalcă codul civil, art 78. Persoanei decedate i se datorează respect cu privire la memoria sa, precum şi cu privire la corpul său. Articolul 79 din Codul Civil: Memoria persoanei decedate este protejată în aceeaşi condiţii ca şi imaginea şi reputaţia şi imaginea persoanei aflate în viaţă.

Articolul 80 permite oricărei persoane să îşi hotărească felul în care i se vor face funeraliile. În cazul în care aceasta nu a lăsat astfel de date, va fi respectată în ordine dorinţa soţului, părinţilor, descendenţilor, rudelor în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv.

Ceea ce face în acest moment DSP este o încălcare gravă a demnităţii persoanei după moarte, a respectării imaginii sale, mai ales că vorbim despre o persoană recunoscută la nivel naţional şi chiar internaţional. Discutăm despre marea cântăreaţă de muzică lăutărească, Cornelia Catanga”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

„Păi dacă cu o asemenea somitate din viaţa artistică a românilor îţi permiţi tu, un neica nimeni de DSP-ist… Cine sunt ei ca să dispună distrugerea reputaţiei? Ce este holeră? Ciumă?

Vreau să văd şi eu un singur studiu că de la un mort s-a dat acest COVID care nu e atât de contagios. Sunt atâţia oameni bolnavi de COVID în familie. Le trece cu un paracetamol şi ceilalţi membri nu iau”, a spus senatorul.

Diana Şoşoacă a cerut arestarea de urgenţă a autorităţilor care cer de îndată îngroparea Corneliei Catanga.

„DSP-ului şi directoarei de acolo trebuie să i se facă plângere penală. Trebuie arestaţi de urgenţă şi, exact ce le face luptătorilor civici, să fie închişi în spitale de psihiatrie!”, a spus Diana Şoşoacă.

Alexandru, fiul Corneliei Catanga: I-am cumpărat o coroană. Atât are mama pe ultimul drum

”Am vrut să o înmormântăm pe mama mâine, dar nu s-a putut. Așa că suntem la gropă și într-o oră o înmormântăm. Ne-a dat-o în coșciug, sigilată. O înmormântăm fără coroane și flori. Acum i-am cumpărat o coroană. Atât are mama pe ultimul drum”

Fiul Corneliei Catanga a declarat că, deși mama sa a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, aceasta este sigilată în sicriu, fără haine, fără să reprezinte un pericol pentru cineva

„Domnule, primul test a ieşit negativ, al doilea a ieşit pozitiv. Suntem de acord. Nu negăm. Bun. Covid. Nu a dorit nimeni altcineva decât pentru că e sigilată în cosiug, dezbrăcată, decât să intre în Biserică, să i se facă o slujbă, şi mâine să o înmormântăm. Am adus-o acum de la morgă. Ce am dorit altceva? Cine să vină? La oameni le e frică. Cine să vină? Avem atâtea probleme, nu e coliva făcută şi toate care trebuiesc, să vină oameni să ne aducă ce ne trebuie aici pentru înmormântare, prosoape şi toate cele, nici măcar lucrurile acestea nu le avem. Cât timp să ai într-o zi şi jumătate să faci toate chestiile astea?”, a spus Alex Pădureanu.

Care a fost ultima dorință a cântăreței

Cornelia Catanga visa să organizeze o nuntă pentru fiul ei, Alexandru.

„Alina are o altă profesie, nu e artist, e din America, născută la New York! O să vină luna viitoare în Bucureşti! Şi apoi va urma să ne cununăm şi să ne întoarcem în America. Că acolo este şi visul meu să îmi urmez cariera artistică. Am cântat în faimosul club din lume la „Blue Note”, invitat de cel mai mare trompetist din lume, Arturo Sandoval.

Mama şi tata sunt extraordinar de fericiţi. Sunt în ţară de la Crăciun, am petrecut sărbătorile aici, dar mor de dorul iubitei mele!”, a declarat în urmă cu ceva timp fiul artistei.

Cântăreața de muzică lăutărească a murit, vineri dimineață, 26 martie, în urma unui stop cardio-respirator. Ea a ajuns la Spitalul Universitar cu o ambulanță pe care a chemat-o pentru că se simțea rău.  În ciuda eforturilor medicilor, manevrele de resuscitare nu au avut efect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier