Chimistul Ferrero, Francesco Rivella, a murit vineri, 14 februarie, la doar câteva zile înainte de a zecea aniversare a morții fondatorului Ferrero, Michele Ferrero.
Supranumit de presa italiană „părintele Nutella”, Rivella a avut un rol esențial în dezvoltarea celei mai cunoscute creme de alune din lume, scrie The Sun.
Francesco Rivella s-a născut în Barbaresco, Italia, și a început să lucreze la Ferrero în anul 1952, înainte ca firma să devină un gigant multinațional. Pe atunci, avea doar 25 de ani și tocmai își obținuse diploma în chimie bromatologică la Torino.
Și-a desfășurat activitatea în „laboratorul de chimie” al Ferrero, acolo unde au luat naștere unele dintre cele mai emblematice produse ale brandului.
El făcea parte din echipa care studia materiile prime pentru a dezvolta noi produse și, în acest sens, combinau, rafinau și testau ingrediente pentru a obține arome perfecte.
De-a lungul unei cariere îndelungate, Rivella a devenit manager de rang înalt în companie și a fost mâna dreaptă a lui Michele Ferrero, cei doi colaborând foarte strâns.
Jurnalistul Gigi Padovani relata, în cartea sa „Mondo Nutella (Lumea Nutella)”, că Rivella și Ferrero călătoreau prin lume pentru a cumpăra dulciuri „nu pentru a le copia, ci pentru a le îmbunătăți”.
Rivella a fost prieten cu scriitorul, chimistul și supraviețuitorul Holocaustului, Primo Levi și a fost președintele Ordinului Chimiștilor din Piemont, potrivit NeedToKnow.
După retragere, s-a stabilit în Alba, unde s-a dedicat cultivării fructelor și jocului tradițional de minge, pallapugno. Rivella era văduv, dar a lăsat în urmă trei fii, o fiică și șapte nepoți.