Cristian Diaconescu, președintele PMP, moment de reculegere la casa memorială Avram Iancu

Cristian Diaconescu, președintele PMP, moment de reculegere la casa memorială Avram Iancu
Președintele Cristian Diaconescu împreună cu președintele PMP Alba Clement Negruț la un moment de reculegere în cinstea marelui erou național, Avram Iancu. Foto: Facebook
Publicat: 18/07/2021, 13:00
Actualizat: 18/07/2021, 13:02

Cristian Diaconescu, președintele PMP, și șeful filialei Alba, Clement Negruț, au ținut un moment de reculegere la casa memorială Avram Iancu, se anunță pe pagina de socializare a PMP.

„Președintele Cristian Diaconescu împreună cu președintele PMP Alba Clement Negruț au participat la un moment de reculegere în cinstea marelui erou național, Avram Iancu și au depus o coroană de flori la statuia fiului Apusenilor, la casa acestuia, din localitatea Avram Iancu.”

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o manifestare de omagiere a Eroului Național Avram Iancu printr-un „marș” al delegațiilor filialelor din țară, spre localitatea și casa natală a eroului. Peste 200 de delegați, din 29 de filiale ale Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu din România au urcat în Țara Moților pentru a-și omagia eroul. Cu steaguri tricolore la mașini, cu cocarde tricolore în piepturi și cu cântece patriotice în glas delegații celor 29 de filiale participante au poposit în curtea casei memoriale pentru a depune buchete și coroane de flori la statuia lui Avram Iancu, Craiul Munților.

Au sosit delegații și din Bucuresti și Timișoara, Oradea și Beiuș, Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii, Târgu-Mureș și Vâlcele, jud. Covasna, Alba Iulia si Mărișel, ele alăturându-se numeroaselor filiale din Țara Moților, cele de pe Valea Arieșului, din Baia de Arieș, Câmpeni, Abrud și Zlatna.

„Marșul Iancului” a devenit o tradiție pentru Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase