Cristian Diaconescu (PMP): ”Puterea actuală ar putea rata momentul PNRR”

Cristian Diaconescu (PMP): ”Puterea actuală ar putea rata momentul PNRR”
Cristian Diaconescu, liderul PMP: „Răfuiala politică trebuie să înceteze. România are nevoie de Guvern. Opriți bâlciul politic!” / Președintele PMP, Cristian Diaconescu / Sursa foto: Andreea Alexandru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 13/10/2021, 10:24
Actualizat: 13/10/2021, 10:37

Cristian Diaconescu – președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) – a declarat marți seară, în cadrul unei emisiuni LIVE, în dialog cu românii, pe pagina de Facebook a partidului, că ”în aceste zile ar fi trebuit să discutăm bugetul pentru anul viitor și nu să avem parte de aceste mici mascarade cu valoare zero, politică”.

Un guvern interimar nu poate să semneze PNRR, respectiv acordurile de prefinanțare, a precizat Cristian Diaconescu în timpul acestei emisiuni.

”Cu un Guvern interimar nu se poate semna Planul Național de Redresare și Reziliență, și anume acordurile de prefinanțare. Este vorba de cam 13%,  bani din acest Plan Marshall practic, care ne-ar asigura o dezvoltare și o modernizare absolut extraordinare în perioada următoare”, a spus Cristian Diaconescu.

Liderul PMP a precizat că ”nici acum PNRR nu este pe cardul Guvernului României, pentru că se află în faza de aprobare în Consiliul European. Propaganda politică a vorbit mereu că avem deja 80 de miliarde la îndemână, adică noi absorbeam sută la sută banii din bugetul UE. Nu am luat niciodată mai mult de 40%. Doamna Von Der Leyen a venit la București pentru a confirma sfârșitul primei faze, adică evaluarea și negocierea cu Comisia. Acum, pe 28 octombrie, Consiliul European se va întruni în legătură cu planul României. Da, îl va aproba, după care urmează semnarea acordurilor necesare”.

Cristian Diaconescu: ”Există mari semne de întrebare la nivelul Uniunii Europene, legate de situația din România”

Dar, totodată, președintele PMP se întreabă: ”Cine semnează PNRR? Pentru că trebuie să știți un lucru, orice ministru nu poate semna decât prin Hotărâre de Guvern, dar într-un Guvern legitim, care îi dă mandat de semnare.  Din acest punct de vedere, până și acest impediment minor, procedural, este o problemă”.

În același timp, Cristian Diaconescu a ținut să precizeze că ”există mari semne de întrebare la nivelul Uniunii Europene, legate de situația din România. De această dată, din zona investițională, pentru, pe de o parte, ai o situație politică incertă, care se traduce într-o situație economică și legislativă neclare, iar pe de altă parte, ai criza pandemică. Deci, România devine o țară nefrecventabilă, cu o percepție extrem de periculoasă, începând de la securitatea României până la perspectivele sale economice”.

”Mai trebuie adăugat că, dacă nu cheltuim banii conform obligațiilor asumate de noi în PNRR, pierdem acești bani, ne putem da seama că, în acest moment, acești oameni (n.red. – de la putere), au toate șansele să rateze un moment istoric pentru această țară și nu vreau să fiu patetic, dar asta e realitatea”

Cristian Diaconescu, președinte PMP

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult