Criză politică în Republica Moldova. Igor Dodon: „Maia Sandu este gata să calce repetat pe normele constituționale”/ Președinta Republicii Moldova: „Dezoligarhizarea țării trebuie să înceapă din Parlament”

Redactor:
Florentina Dinu
Criză politică în Republica Moldova. Igor Dodon: „Maia Sandu este gata să calce repetat pe normele constituționale”/ Președinta Republicii Moldova: „Dezoligarhizarea țării trebuie să înceapă din Parlament”

Igor Dodon, fostul șef de stat al Republicii Moldova a făcut declarații, după decizia Curții Constituționale în ceea ce privește desemnarea premierului. Acesta spune că ”PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni”. Șefa statului le-a sugerat celor din Parlament, care o contestă, să înceapă să mediteze asupra posibilității suspendării președintelui.

Igor Dodon spune că visul Maiei Sandu este de a-și mări numărul de deputați PAS, riscând chiar să încalce Constittutia și să  dea foc la țară”.

Igor Dodon: „Visul Maiei Sandu este să-și mărească numărul de deputați ai PAS. Este gata să calce repetat pe normele constituționale”

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată, cu regret, că din cauza poziției șefului statului, țara noastră intră într-o criză politică și constituțională profundă.

Efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste.

Președinția sfidează în mod repetat Legea Supremă a statului, ceea ce nu poate rămâne fără consecințe grave pentru Republica Moldova.

Sloganurile populiste și cuvintele frumoase, cu puternic iz electoral și pronunțate accentuat în luări de cuvânt în fața camerelor TV, nu ajută la nimic în soluționarea problemelor cetățenilor.

Este bine știut că populismul în perioadele de criză doar amplifică loviturile pe care le primesc oamenii simpli, cei la care trebuie să se gândească în mod prioritar politicienii și, în special, demnitarii.

Poporul, însă, constată că președintele țării este axat în mod exclusiv pe interese înguste de partid. Visul Maiei Sandu este să-și mărească numărul de deputați ai PAS, iar pentru aceasta este gata să calce repetat pe normele constituționale, să scuipe pe lege și chiar să dea foc la țară”.

Dodon a anunțat că în următoarele zile, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni”. Mai mult, Dodon o numește pe președinta Republicii Moldova un uzurpator al Constitutiei”.

„În scopul depășirii cât mai rapide a situației de criză, PSRM reiterează deschiderea la dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

Scopul nostru este de a găsi soluția cea mai eficientă pentru depășirea acestei crize și luarea măsurilor urgente pentru a îmbunătăți viața de zi de zi a cetățenilor”.

Igor Dodon: „Cerem PAS și Maiei Sandu să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale”

„Chiar astăzi, PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog. Aceasta așteaptă de la noi majoritatea cetățenilor țării.

Totodată, cerem PAS și Maiei Sandu să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie, să înceteze acțiunile de subminare a statului de drept și acțiunile de uzurpare a puterii în stat.

Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască prin sine Constituția unei țări”, a declarat liderul PSRM.

Maia Sandu: „Dezoligarhizarea țării trebuie să înceapă din Parlament”

Șefa statului le-a sugerat celor din Parlament, care o contestă, să înceapă să mediteze asupra posibilității suspendării președintelui.

„Nu o să stau să mă uit cum frăția penalilor nu vrea să lase țara din mână și semnează alianțe la fel de ușor cum și-au umplut propriile buzunare. La anticipate sau la referendum, oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a menționat președintele.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut pe 23 februarie, seara târziu, un briefing în care s-a referit la decizia Curții Constituționale

„Noi astăzi n-avem o situație de normalitate”, a spus președintele. Situația actuală, a apreciat Maia Sandu, seamănă cu situația din 2014 – 2015, când oligarhul Plahotniuc, cumpărând deputați, și-a încropit o majoritate de buzunar”.

„Dezoligarhizarea țării trebuie să înceapă din Parlament”, a spus președintel Maia Sandu

Marți, 23 februarie, Curtea Constituțională a anulat decretul de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de prim-ministru și a cerut fracțiunilor parlamentare și președintelui să poarte noi consultări, pentru a se evita un blocaj constituțional.

 

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide