CTP, despre coada la „Cantacuzino” pentru „niște pastile pentru COVID”: Ca pe vremea lui Ceaușescu, dar este și ceva bun în asta!

Redactor:
Dragos Tanase
CTP, despre coada la „Cantacuzino” pentru „niște pastile pentru COVID”: Ca pe vremea lui Ceaușescu, dar este și ceva bun în asta!
CTP, mesaj pentru profesori: „Ca să vii în sprijinul redeschiderii școlilor trebuie să te vaccinezi” (FOTO: Captură video - Digi 24)

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, coada formată la Institutul Cantacuzino de oameni interesați să cumpere Orostim-HV, un supliment recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, dar despre care unii credeau că „se dă ceva de Covid”.

Gazetarul spune că imaginile de la televizor, cu persoane înghesuite „să prindă ceva”, aduc aminte de cozile formate pe vremea lui Ceaușescu, când oamenii „se așezau în fața unui oblon închis al unui magazin” și formau o coadă uriașă cu speranța că „poate se bagă ceva”.

Totuși, CTP vede însă și ceva bun în asta: oamenii se îndreptă către o instituție medicală, și speră gazetarul că aceștia să aibă aceeași pornire și atunci când va veni timpul să se vaccineze.

Comentariul lui CTP despre coada formată la Institutul Cantacuzino:

Văd că a produs Institutul Cantacuzino. Avem iarăși o secvență ca pe vremea lui Ceaușescu – oameni care se așază la coadă și sunt întrebați: „Da’ de ce stați la coadă aici?”, că atunci, dacă te așezai în fața unui oblon închis al unui magazin – pe la sfârșitul anilor 80 -, te duceai și te așezai acolo… și în maximum 10 minute aveai încă 25, 30 de oameni în spate, care se așezau cuminți – nu întrebau nimic -, se așezau în spate, se forma coada, poate „se bagă”, „se dă ceva”. Ce? Nu se știa! Puteau să fie „adidași”, adică picioarele de porc, „calculator” – capul de porc, deodorant, ceva…

„Se dă ceva…”, fără să știi ce. Așa și acum, am revăzut secvențele de atunci. Oameni așezați la coadă la Institutul Cantacuzino. „Domne, am auzit că se dă ceva de Covid”. „Stăm și noi aici, că poate apucăm”.

Și dacă nu apucați, ce faceți? „Venim și data viitoare, că poate apucăm”.

Totuși, haideți să vedem și ceva bun în asta. Faptul că oamenii au venit aici – ăsta nu este nici măcar un medicament – au venit cu o speranță îndreptată către medici. Nu s-au dus să facă serii de cruci pe undeva, ca să fie păziți de Covid. Nu, s-au dus totuși la instituția medicală, în speranța că vor primi aici ceva care să-i protejeze de această boală.

Din păcate, ce-i acolo… este un fel de… d-astea colorate de prin magazine, colorate, și scrie că se pot lua fără rețetă, gen coenzima Q10. E un supliment alimentar, dar e bun.

E bun, și în orice caz nu face rău. Și este bine că oamenii totuși au avut această pornire. Poate că ea se va manifesta și la vaccin.

Să dea Dumnezeu să fie un început de drum și să producă Institutul Cantacuzino, eventual, un vaccin românesc anti-Covid. Poate că vaccinul ăla îl vor lua… Dacă e românesc și produs de Armata Română, poate că pe ăla o să-l ia mai încrezători. Că astea… sunt de-afară, de la ăștia…

 

Vă reamintim că a fost coadă mare, miercuri, în fața Institutului Cantacuzino. Oamenii s-au așezat la rând, cu scopul de a achiziționa cel mai nou produs lansat de centrul de cercetare, care are rol de stimulare a imunității.

Institutul Cantacuzino a lansat pe piață Orostim-HV, un supliment recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, dar oamenii s-au înghesuit să-l cumpere, deși mulți habar nu au ce rol are cu adevărat. Mulți consideră suplimentul drept „o pastilă pentru COVID”.

Despre acest supliment cu proprietăți antioxidate, populația nu știe, însă, prea multe. Cetățenii s-au înghesuit, toruși, să-l cumpere și s-au așezat la coadă încă de la ora 5 dimineața. Mulți s-au supărat, însă, când au aflat că stocul ar urma să fie gata până să ajungă în față, pentru a-l achiziționa.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
CTP s-a luat cu mâinile de cap în direct la TV după s-a întâmplat la...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Atenție, români! Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Cum renunți la WhatsApp, îți ștergi contul pentru totdeauna și de ce este important să...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide