CTP, despre coada la „Cantacuzino” pentru „niște pastile pentru COVID”: Ca pe vremea lui Ceaușescu, dar este și ceva bun în asta!

CTP, despre coada la „Cantacuzino” pentru „niște pastile pentru COVID”: Ca pe vremea lui Ceaușescu, dar este și ceva bun în asta!
Foto: Captură video - Digi 24
Publicat: 05/12/2020, 08:09
Actualizat: 05/12/2020, 12:15

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, coada formată la Institutul Cantacuzino de oameni interesați să cumpere Orostim-HV, un supliment recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, dar despre care unii credeau că „se dă ceva de Covid”.

Gazetarul spune că imaginile de la televizor, cu persoane înghesuite „să prindă ceva”, aduc aminte de cozile formate pe vremea lui Ceaușescu, când oamenii „se așezau în fața unui oblon închis al unui magazin” și formau o coadă uriașă cu speranța că „poate se bagă ceva”.

Totuși, CTP vede însă și ceva bun în asta: oamenii se îndreptă către o instituție medicală, și speră gazetarul că aceștia să aibă aceeași pornire și atunci când va veni timpul să se vaccineze.

Comentariul lui CTP despre coada formată la Institutul Cantacuzino:

Văd că a produs Institutul Cantacuzino. Avem iarăși o secvență ca pe vremea lui Ceaușescu – oameni care se așază la coadă și sunt întrebați: „Da’ de ce stați la coadă aici?”, că atunci, dacă te așezai în fața unui oblon închis al unui magazin – pe la sfârșitul anilor 80 -, te duceai și te așezai acolo… și în maximum 10 minute aveai încă 25, 30 de oameni în spate, care se așezau cuminți – nu întrebau nimic -, se așezau în spate, se forma coada, poate „se bagă”, „se dă ceva”. Ce? Nu se știa! Puteau să fie „adidași”, adică picioarele de porc, „calculator” – capul de porc, deodorant, ceva…

„Se dă ceva…”, fără să știi ce. Așa și acum, am revăzut secvențele de atunci. Oameni așezați la coadă la Institutul Cantacuzino. „Domne, am auzit că se dă ceva de Covid”. „Stăm și noi aici, că poate apucăm”.

Și dacă nu apucați, ce faceți? „Venim și data viitoare, că poate apucăm”.

Totuși, haideți să vedem și ceva bun în asta. Faptul că oamenii au venit aici – ăsta nu este nici măcar un medicament – au venit cu o speranță îndreptată către medici. Nu s-au dus să facă serii de cruci pe undeva, ca să fie păziți de Covid. Nu, s-au dus totuși la instituția medicală, în speranța că vor primi aici ceva care să-i protejeze de această boală.

Din păcate, ce-i acolo… este un fel de… d-astea colorate de prin magazine, colorate, și scrie că se pot lua fără rețetă, gen coenzima Q10. E un supliment alimentar, dar e bun.

E bun, și în orice caz nu face rău. Și este bine că oamenii totuși au avut această pornire. Poate că ea se va manifesta și la vaccin.

Să dea Dumnezeu să fie un început de drum și să producă Institutul Cantacuzino, eventual, un vaccin românesc anti-Covid. Poate că vaccinul ăla îl vor lua… Dacă e românesc și produs de Armata Română, poate că pe ăla o să-l ia mai încrezători. Că astea… sunt de-afară, de la ăștia…

Vă reamintim că a fost coadă mare, miercuri, în fața Institutului Cantacuzino. Oamenii s-au așezat la rând, cu scopul de a achiziționa cel mai nou produs lansat de centrul de cercetare, care are rol de stimulare a imunității.

Institutul Cantacuzino a lansat pe piață Orostim-HV, un supliment recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, dar oamenii s-au înghesuit să-l cumpere, deși mulți habar nu au ce rol are cu adevărat. Mulți consideră suplimentul drept „o pastilă pentru COVID”.

Despre acest supliment cu proprietăți antioxidate, populația nu știe, însă, prea multe. Cetățenii s-au înghesuit, toruși, să-l cumpere și s-au așezat la coadă încă de la ora 5 dimineața. Mulți s-au supărat, însă, când au aflat că stocul ar urma să fie gata până să ajungă în față, pentru a-l achiziționa.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Adevărul despre SERVICE-URILE AUTO. Ce trebuie să știe cei care își duc mașina la reparat
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Cum a salvat un selfie viața unei femei de 33 de ani?