Cum a fost păcălită Mariana din Iași, după ce a cumpărat o bucată de CEAFĂ de porc din piață. Abia acasă a realizat ce a primit, de fapt

Cum a fost păcălită Mariana din Iași, după ce a cumpărat o bucată de CEAFĂ de porc din piață. Abia acasă a realizat ce a primit, de fapt
Sursa foto: Facebook
Publicat: 25/07/2023, 09:31

Mariana din Iași a mers la măcelărie cu gândul să cumpere o bucată de carne de porc pentru a face o mâncare delicioasă, însă abia când a ajuns acasă a realizat că ceea ce a cumpărat nu este tocmai ce și-a dorit. Femeia s-a întors nervoasă la magazin pentru a cere explicații.

Incidentul neplăcut a avut loc în ziua de duminică, 23 iulie 2023, când o femeie din Iași a cumpărat o bucată de ceafă de porc de la o măcelărie din Piața Nicolina din Iași. În momentul în care a ajuns acasă, femeia a fost întâmpinată de un miros pregnant de carne stricată. Descoperirea a determinat-o să se întoarcă nervoasă la magazin pentru a cere explicații.

Produsul a fost achiziționat dintr-un magazin ce promitea clienților „carne proaspătă” direct de la producător, însă mirosul specific din măcelărie a făcut ca problema să nu fie sesizată imediat de clientă.

Potrivit relatărilor unor martori, sortimentele de carne par să fie spălate pentru a ascunde faptul că sunt expirate, iar lipsa eliberării bonului fiscal sugerează că există posibilitatea ca aceste afaceri să nu aibă acte în regulă.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Povestea se repetă

Femeia a povestit că a mai întâmpinat o problemă similară cu aceeași măcelărie și anul trecut, moment în care a decis să nu mai cumpere de la aceștia. Cu toate acestea, după o perioadă de aproape un an, aceeași situație neplăcută s-a repetat. Întrucât a fost oprită să plece cu bonul fiscal, aceasta consideră că este vorba despre practici dubioase din partea măcelarului. Din cauza scandalului creat, măcelăria și-a închis ușile înainte de ora obișnuită de închidere.

Oamenii din zonă au confirmat că, în mod normal, măcelăria ar fi deschisă și după ora 12:00 în weekend, când piața este mai aglomerată. Totuși, în urma incidentului, patronul a luat decizia să închidă mai devreme pentru a evita eventualele cereri de explicații.

Potrivit martorilor, astfel de situații nu ar fi singulare în această piață, iar practicile neconforme în ceea ce privește depozitarea și comercializarea cărnii pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, mai ales în perioadele de caniculă.

Firma în cauză este înregistrată într-un sat din Iași și se ocupă de comercializarea cărnii și a produselor din carne în magazine specializate. În ciuda incidentului, administratorul firmei nu a răspuns solicitărilor BZI pentru un punct de vedere. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 252.729 de lei și un profit de 7.461 de lei, iar în 2021, cifra de afaceri a ajuns la 299.630 de lei.

Este important ca cumpăratorii să fie vigilenți și să aleagă cu atenție sursele de unde cumpără produse alimentare perisabile. În astfel de cazuri, când există suspiciuni privind calitatea sau prospețimea cărnii, este esențial să se facă sesizări autorităților competente pentru a proteja sănătatea publică și a sancționa practicile nesigure ale unor comercianți.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului