Cum a fost „ușurat” un turist român de 3.000 de euro, pe plaja Tigania din Halkidiki: „Metodă inedită”

Cum a fost ușurat un turist român de 3.000 de euro, pe plaja Tigania din Halkidiki: Metodă inedită
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 29/06/2022, 09:31
Actualizat: 29/06/2022, 09:33

Vacanțele petrecute în destinații din afara țării, precum Halkidiki, tind să devină o aventură neplăcută, după înmulțirea cazurilor de jafuri la „drumul mare”. Hoții vizează turiștii care vin să se destindă și mulți români au căzut în „plasa” lor.

Un turist român povestește cum a fost avertizat chiar de conaționalii săi, după ce ei înșiși au fost prădați de hoți în Halkidiki.

Jaf pe plaja Tigania

„Plaja Tigania. Azi 25 iunie, in parcarea din partea de sus, pe dealuri, am fost avertizat de către un grup de români că numai ce descoperiseră că fuseseră jefuiți. Metodă inedită, ușa la mașină nefortata, portofelul cu actele in mașină, luaseră doar banii(3000 de euro). Aviz pentru concetățeni”, povestește Bogdan Tozaru pe grupul de Facebook „forumhalkidiki”.

„Cum să lași 3.000 de euro în mașină?”

Dincolo de părerile de rău din comentarii, turiștii păgubiți sunt „mustrați” că au fost neatenți și au lăsat valori în mașină.

„Dar chiar, cum sa lași 3000 Euro in masina si/sau telefoane ? In primul rând nu as umbla cu atâția bani cash la mine in concediu, iar in al doilea rând nu las telefonul sau bani in masina nici in mijlocul orașului, sau in parcare supravegheata video”, scrie cineva.

Un alt utilizator vorbește despre propria lui experiență cu hoții în vacanță: „Și mie anul trecut în Lidl Nikiti (n.r., Nikiti – unul dintre cele mai vechi sate din Halkidiki) în 10 minute mi-au furat 2 telefone, greșeala mea ca am lăsat un ghiozdan în mașină, ușa neforțată. Probabil in apropiere fiind mi-a copiat, blocat frecvența, când am închis. Verificați manual ușa chiar dacă auziți ca s-a închis și nu lăsați nimic în mașină”.

„Se fură în Atena, la plajă e floare la ureche!”

„Povești! Se fură in Atena, Salonic, așa că la plajă e floare la ureche. Dar să lași bani, acte și electronice în mașină, scuze, e prostie. La fel și în România, Bulgaria, Serbia, oriunde. Plus că poate făptașii erau români și au prins din discuții că au ceva bun de ciordit din acea mașină. Acum 3 ani, fix după ce am plecat din Atena, grecii au prins 4 români care făcuseră ravagii la metrou, pe stradă, Acropole și chiar în hoteluri mici fără sisteme de securitate. O familie prietena a fost jefuita pe stradă doar pt că și-a pus tot, acte și bani, in rucsacul din spate și, cum au aflat mai târziu, hoții i-au auzit vorbind despre asta”, explică o doamnă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase