Cum arăta Florin Piersic la 30 de ani și ce spunea înainte de a împlini 85 de ani: ”Acum, fiecare an e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos”

Cum arăta Florin Piersic la 30 de ani și ce spunea înainte de a împlini 85 de ani: ”Acum, fiecare an e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos”
Cum arăta Florin Piersic la 30 de ani și ce spunea înainte de a împlini 85 de ani
Publicat: 09/08/2021, 16:31
Actualizat: 09/08/2021, 16:33

”Dramele ne rămân fiindcă suntem bătrâni şi trăim din ele”, spunea inegalabilul actor Florin Piersic, la un moment dat, accentuând – totodată -, în stilul caracteristic, și forța pe care doar iubirea o poate oferi fiecărui om, cu atât mai mult unui artist pentru care scena s-a transformat nu numai într-o a doua casă, ci și într-o viață de sine stătătoare: ”Respir fiecare vers sau cuvânt al iubirii…”

Născut la sfârșitul lunii ianuarie, pe data de 27, în anul 1936, Florin Piersic a fost și rămâne un etalon artistic impresionant, un actor și un bărbat cu poftă incomensurabilă de viață, cu toate ”ingredientele” ei.

Carismatic, iubit de femei, apreciat de critici, respectat de colegii de breaslă, Florin Piersic a trăit frumos și a zâmbit inconfundabil, așa cum se poate vedea într-o fotografie de pe coperta revistei ”Teatrul”, în 1968, atunci când actorul avea 30 de ani.

Florin Piersic, în 1968, la vârsta de 30 de ani

Florin Piersic, înainte de a împlini 85 de ani: ”Acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos”

În luna ianuarie, cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 85 de ani, Florin Piersic s-a adresat publicului său – atât de numeros – printr-un mesaj emoționant pe care l-a postat pe pagina sa de socializare.

A fost mai mult decât o aducere aminte și o privire retrospectivă, a fost o adevărată declarație pe care marele actor a făcut-o simplu și, în același timp, extraordinar de frumos. Este adevărat, așa cum spune chiar el și cum a spus-o de multe ori, niciodată nu a avut rețineri în a-și spune vârsta. Nu și-a ascuns anii care i s-au așezat pe umeri, însă sufletul i-a rămas, mereu, tânăr.

”Mai e puțin și intrăm într-o săptămână mare pentru mine, Florin. În câteva zile, împlinesc marele 85. Voi ştiţi că n-am avut niciodată rețineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori și mai ales actrițe care parcă sunt născuți pe 29 februarie, așa că înaintează în vârstă o dată la patru ani. De fapt, dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţa, cu bucurie. O să vedeți și voi când veți ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!

An de an, televiziunile, presa și mai ales voi, publicul, m-aţi sărbătorit, m-aţi răsfățat, m-ați aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate şi toată iubirea voastră, cu recunostință”, a scris Florin Piersic în mediul online.

”În teatru, indiferent ce se întâmplă în viaţa actorilor de pe scenă, se spune: «Spectacolul trebuie să continue». Ei trebuie să fie acolo, să intre în pielea personajelor lor, să vă aducă un zâmbet în suflet sau o lacrimă în colţul ochiului”

Florin Piersic

Florin Piersic: ”Voi ştiţi că n-am avut niciodată rețineri în a-mi spune vârsta”

”Copii, e prea multă tristețe în lume”

Pandemia de coronavirus i-a stricat – se poate spune așa – planurile lui Florin Piersic, pentru că actorul împământenise tradiția de a se întâlnit cu admiratorii săi pe scenă. Numai că viața oferă și surprizele ei foarte triste, iar Florin Piersic a trăit durerea de a-și vedea un prieten foarte bun răpus de COVID-19.

O ”sărbătorire”, în astfel de condiții, a mai scris Florin Piersic, ar fi ”nepotrivită”, însă respectul și iubirea pentru spectatori rămân neschimbate. Mai mult, marele actor a făcut o promisiunea tuturor celor care îl apreciază pentru tot ceea ce a reprezentat în teatrul și cinematografia din România. În 2022 vor fi două sărbătoriri, pentru 85 și pentru 86 de ani.

”Anul ăsta, aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că ştiţi că a devenit aproape o tradiţie să îmi petrec ziua de naştere pe scenă, cu voi alături . M-am gândit mult la asta. Şi acum vine marele „Dar”. Copii, e prea multă tristețe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viaţă, Rocco-Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea, se zbate acum între viaţă şi moarte, din acelaşi motiv.

Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit, să ne ţinem de sărbătoriri. Şi dacă nu ne vom vedea faţă în faţă, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puţin. Anul ăsta este anul Vărsătorului, aşa că sunt convins că ne aşteaptă lucruri minunate, numai să trecem odată de perioada asta nefericită”, a mai scris marele actor pe pagina de Facebook.

VĂ ROG să aveţi grijă de voi şi de cei din jurul vostru. Fiţi buni unii cu alţii şi la anul, facem o sărbătorire şi pentru 85 şi pentru 86 la un loc! E o promisiune! Vă pup cu dragoste!”

Florin Piersic

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York