Cursuri „all inclusive” pentru funcționarii publici. Cum au plecat angajații la stat la mare cu familia pe BANII primăriei

Cursuri „all inclusive” pentru funcționarii publici. Cum au plecat angajații la stat la mare cu familia pe BANII primăriei
Foto: Pixabay.com
Publicat: 12/07/2023, 11:27

Sub pretextul participării la cursuri de formare profesională sau de perfecționare, mai mulți angajați la stat au plecat la mare, la „all-inclusive” pe bani publici. Mai mult, ei au mers în vacanță și cu familia, în mod gratuit.

Un funcționar din Primăria Brădeni, comună aflată la marginea județului Sibiu, a cumpărat prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice un pachet de „servicii hoteliere aferente programelor de formare profesională în stațiunea Olimp”.

Funcționarul din Primăria Brădeni a cumpărat șase nopți de cazare pentru care plătește peste 8.500 de lei, adică 284 de euro pentru fiecare noapte de cazare la Phoenicia Blue View Resort Olimp, relatează publicația sibiană Turnul Sfatului.

Cursul pentru care Primăria Brădeni a plătit cei 8.500 de lei pentru serviciile hoteliere, a costat alți aproape 1.200 de lei, iar obiectul acestuia este de „comunicare eficientă intra și inter instituțională”.

Reprezentanții Lectoform Consulting, cei care oferă aceste cursuri, spun că acestea chiar se țin.

„La Olimp nu oferim și excursie de socializare. Cursurile de formare durează opt ore pe zi. E adevărat, acum nu se fac chiar câte opt ore în fiecare zi”, a precizat, pentru Turnul Sfatului, unul din reprezentanții firmei la ale cărei servicii a apelat funcționarul Primăriei Brădeni. În opinia reprezentantului firmei, aceste cursuri de formare nu sunt concedii pentru funcționari plătite din bani publici.

„Păi, dacă hotelurile nu oferă decât camere duble, și nu single…”, justifică reprezentantul firmei bonusul referitor la cazarea și masa gratuite pentru însoțitor și copii.

Vacanță pe post de cursuri de formare, o practică obișnuită pentru funcționarii publici

Aceeași situație este și la Șelimbăr. Printre cursurile cumpărate de la Onest Education din Bacău de Primăria Șelimbăr este și cel programat între 13 și 19 august, la hotel Delta din stațiunea Jupiter. Dorina Bogdan și Maricica Muntean, ambele funcționare în cadrul Primăriei Șelimbăr, vor participa la un program de formare profesională în domeniul „comunicării și relațiilor cu publicul”, în timp ce Iulia Radu, consilier principal în cadrul aceleiași primării, va participa la „management financiar și contabilitate bugetară”. Pentru participarea fiecăreia la aceste cursuri care se întind pe șapte zile (șase nopți de cazare), Primăria Șelimbăr a plătit aproape 6.400 de lei.

Tot în aceeași perioadă, dar în Eforie Nord, la hotel Europa, va pleca și Răzvan Nicolae Grigore, pentru a participa la cursul de formare „Impozite și taxe locale – declararea, stabilirea și încasarea lor”: 990 de lei costă participarea la curs, restul de 5.250 de lei fiind pentru cazare.

La un astfel de curs de perfecționare merge și fiica viceprimarului comunei Șelimbăr. Adelina – Maria Oană, fiica lui Cornel Oană, pleacă la un curs de perfecționare în ”stare civilă și evidența populației”. 990 de lei costă cursul organizat tot pe litoral, curs pentru care cazarea și masa costă alți 8.920 de lei.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului