Ne aflăm în Postul Paștelui și multe persoane înlocuiesc alimentele clasice cu cele potrivite acestei perioade. Totuși, cei care erau obișnuiți să consume zilnic carne, au tendința acum de a face excese alimentare.
Carmen Brumă a explicat, pe pagina sa de Facebook, care sunt cele mai frecvente trei greșeli, în acest sens, potrivit Ziare.com.
„1. Prima greșeală a multor persoane care constată că s-au îngrășat în post este excesul de carbohidrați simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.
2. Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantități mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 de calorii. Dacă îl pui direct din sticlă peste o salată sau alt preparat, faci două rotocoale cu sticla și ai lejer 3 linguri, adică 300 de calorii doar din ulei. Ideal este să folosești spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea folosită în mâncare.
3. Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post, precum șnițele de post, hamburgeri de post, chiftele de post etc. Acestea conțin cantități mari de grăsimi și, de multe ori, și zahăr”, a scris Carmen Brumă pe Facebook.