Curtea de Apel Constanţa a decis ca dosarul lui Radu Mazăre să se întoarcă la DNA

Curtea de Apel Constanţa a decis ca dosarul lui Radu Mazăre să se întoarcă la DNA
Sursa foto: MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/09/2022, 16:05

Curtea de Apel Constanţa a decis ca dosarul în care Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, şi Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanţa, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, să se întoarcă la DNA.

„În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedură penală restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cauza privind pe inculpaţii Mazăre Radu Ștefan și Enache Marcela, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 118/P/2015 din data de 21.12.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 21.09.2022″, se arată în decizia luată astăzi de Curtea de Apel Constanţa.

Dosarul lui Radu Mazăre se referă la zece terenuri ale municipiului Constanţa vândute la „preţ diminuat”, potrivit ziuaconstanta.ro.

„De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta DNA Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase