Cutremur în una dintre cele mai căutate destinații de vacanță în Grecia: „Casa în care stăm s-a scuturat din toate încheieturile”

Cutremur în una dintre cele mai căutate destinații de vacanță în Grecia: „Casa în care stăm s-a scuturat din toate încheieturile”
Grecia / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 30/08/2022, 17:36

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 pe Richter s-a produs marți dimineață, 30 august, în regiunea mării de lângă insula Lefkada, cu puțin înainte de ora 7.

Potrivit Institutului Geodinamic al Observatorului Național din Atena, epicentrul a fost situat în mare, la 8 km vest-sud-vest de satul Vassiliki din Lefkada. Presa a relatat că seismul a zguduit întreaga insulă.

Deocamdată nu au fost raportați răniți sau pagube materiale.

Seismologul Gerasimos Papadopoulos a declarat presei că cutremurul nu este un motiv de îngrijorare. El a estimat că acesta a fost un cutremur principal, menționând că nu există activitate seismică puternică și pot urma replici mai mici.

Cutremurul a avut loc într-o zonă cu un potenţial seismic foarte important.

Un român aflat în zonă a relatat experiența de marți dimineață, într-o postare pe Facebook, relatează ziare.com

„În dimineața asta, în Lefkada, a fost un cutremur zdravăn!

Interesant e că a durat o secundă, maxim două, dar casa în care stăm, s-a scuturat din toate încheieturile!

Pare-se că în insulele ionice e ceva destul de frecvent, petrecându-se cam o dată la câteva luni! Drept dovadă, nicio zarvă după, tălăngile caprelor din împrejurimi se aud în aceeași cadență…

Totuși, cutremurul e o experiență teribilă, ce activează în tine cele mai adânci și mai primitive resorturi de supraviețuire!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase