Dan Barna: Vom sta la masa negocierilor fără niciun fel de problemă cu președintele PNL Cîțu. Actualul premier nu mai are sprijinul USR PLUS

Dan Barna: Vom sta la masa negocierilor fără niciun fel de problemă cu președintele PNL Cîțu. Actualul premier nu mai are sprijinul USR PLUS
Mediafax FOTO
Publicat: 22/09/2021, 09:22

Co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a vorbit marți seara, la Digi24, despre o posibilă refacere a coaliției de guvernare. Dan Barna a declarat că USR PLUS va purta negocieri cu Florin Cîțu dacă va fi ales președinte al liberalilor, însă în funcția de premier, Cîțu nu are ce căuta la masă discuțiilor.

Dan Barna a precizat că USR PLUS va continua să rămână în Opoziție până la următoarele alegeri parlamentare, dacă PNL va guverna exclusiv pentru „echipa câștigătoare”, așa cum a făcut-o în ultima perioadă.

„Varianta cu șanse de Românie modernă este continuarea acestei coaliții USR PLUS – PNL – UDMR. Acesta este dezideratul. Vedem ce se va întâmpla, noi ne vom așeza la masă dialogului dacă va fi cazul

Dacă USL-ul va continua să existe, USR PLUS va fi un partid de opoziție și am arătat foarte clar că știm cum se face asta. Dacă PNL intră într-o logică de responsabilitate după o lună în care au ars totul (…) după o lună în care premierul Cîțu a guvernat exclusiv pentru „echipa câștigătoare”, restul României nu a mai existat, ne așezăm la masa discuției, venim cu un calendar cu obiective și angajamente de guvernare, putem reveni într-o coaliție.

Există un protocol foarte clar semnat între cele trei partide. Problema s-a întâmplat să fie premierul, România nu a avut noroc tura asta, ca multe alte ture de un premier care să înțeleagă cum funcționează o coaliție „.

Co-președintele USR PLUS a punctat că este important ca ministerele pe care ar putea să le primească partidul , într-o viitoare coaliție, să primească resursele necesare pentru a îndeplini obiectivele stabilite la începutul coaliției de guvernare.

Prioritățile USR PLUS, la masa negocierilor

Dan Barna spune că nu dorește ca PNL să refuze, la masa negocierilor, obiectivele de guvernare ale partidului: zero taxe pe salariul minim, legile justiției sau desființarea SIIJ.

„Suntem gata să ne așezăm la masă, dar nu este totul despre funcții. Ne așezăm la masă nu ca să îl punem pe Drulă la Transporturi, ne așezăm la masă ca să cădem de acord că Ministerul Transporturilor va primi resursele ca să reabilităm calea ferată, vom continua proiectele de autostrăzi și tot așa, la fiecare minister în parte. Ministerele noastre au primit mai puțin la rectificare. Formula la care am ajuns nu era la ce am convenit la începutul anului.

Discuția politică e despre obiectivele de guvernare ale USR PLUS. Dacă așezându-ne la masă PNL ne spune că nu vrea nici zero taxe pe salariul minim, nici legile justiției, nici desființarea SIIJ, toate prioritățile noastre, nu este niciun motiv să rămânem în coaliție”.

Întrebat dacă la masa dialogului va fi sau nu și premierul Florin Cîțu, Barna a răspuns:

„Depinde ce va decide PNL la Congres. Noi nu avem o problemă, vom discuta cu președintele pe care PNL îl va alege. E decizia lor să își aleagă președintele în care au încredere. Cu acest președinte stăm de vorbă la negocieri fără niciun fel de problemă. Poziția noastră este că actualul premier nu mai are sprijinul USR PLUS, cu un alt premier suntem gata să discutăm. Discutăm cu eventualul președinte PNL Cîțu, nu cu premierul Cîțu.

Dacă PNL păstrează echipa Cîțu-Ciolacu, care funcționează de vreo trei săptămâni, o lună, atunci rămânem în opoziție iar în 2024 electoratul va decide din nou „.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului