Directorul general al Lukoil demisionează la câteva săptămâni după ce a cerut încetarea războiului

Directorul general al Lukoil demisionează la câteva săptămâni după ce a cerut încetarea războiului
Vagit Alekperov, președintele Lukoil | Foto - Profimedia Images
Publicat: 21/04/2022, 19:07

Unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia a demisionat din funcția de director general al Lukoil, a doua cea mai mare companie petrolieră a țării, la doar câteva săptămâni după ce a cerut public încetarea războiului din Ucraina.

Într-o scurtă declarație de joi, Lukoil a declarat că Vagit Alekperov a informat compania „despre decizia sa de a demisiona” din funcția de director și președinte al companiei. Compania nu a dezvăluit motivul real al demisiei lui Alekperov.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce acesta a fost sancționat de Marea Britanie și la șapte săptămâni după ce Lukoil a rupt rândurile cu președintele Vladimir Putin și a cerut încetarea războiului Rusiei în Ucraina.

Într-o declarație adresată acționarilor, personalului și clienților pe 3 martie, consiliul de administrație al Lukoil a declarat că „solicită încetarea cât mai curând a conflictului armat”, potrivit CNN.

„Ne exprimăm empatia noastră sinceră pentru toate victimele, care sunt afectate de această tragedie. Susținem cu tărie o încetare durabilă a focului și o rezolvare a problemelor prin negocieri serioase și diplomație”, a adăugat consiliul de administrație.

Lukoil produce mai mult de 2% din țițeiul mondial și are peste 100.000 de angajați.

Grupul Lukoil deține în România rafinăria Petrotel Ploiești, o rețea națională de benzinării, precum și concesiunea unui perimetru offshore de gaze naturale din Marea Neagră, pe aceasta din urmă în parteneriat cu compania românească de stat Romgaz.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase