DNA face zeci de percheziții în Bihor și Satu Mare, într-un caz nou de ”vaccinare la chiuvetă”. Peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate

DNA face zeci de percheziții în Bihor și Satu Mare, într-un caz nou de ”vaccinare la chiuvetă”. Peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate
Publicat: 16/11/2021, 11:33
Actualizat: 16/11/2021, 12:24

Procurorii DNA efectuează mai multe percheziții, marți, în județele Bihor și Satu Mare, într-un dosar privind un caz de ”vaccinare la chiuvetă”. Peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate,  iar polițiștii au descins la 13 adrese, inclusiv la o instituţie publică, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, se arată în comunicatul DNA.

Astfel, în cursul zilei de marți, 16 noiembrie, „ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.”

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase