Doi francezi au fost opriți la Vama Veche, după ce au încercat să treacă ilegal granița, pe biciclete

Doi francezi au fost opriți la Vama Veche, după ce au încercat să treacă ilegal granița, pe biciclete
Doi francezi au fost depistaţi polițiștii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera în Bulgaria. Foto: Poliția de Frontieră
Publicat: 27/10/2021, 11:11
Actualizat: 27/10/2021, 11:49

Doi cetățeni francezi au fost prinși de polițiștii de frontieră, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din România spre Bulgaria, pe biciclete. Autoritățile statului vecin nu le-au permis intrarea fiindcă nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat luni, 25 octombrie, cu aparatura din dotare, în dreptul localității Coroana, în apropierea PTF Vama Veche, pe drumul aferent fâșiei de protecție a frontierei de stat, doi bărbați ce se deplasau pe biciclete, spre teritoriul statului vecin.

”În data de 25.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu aparatura din dotare, în dreptul localității Coroana, în apropierea P.T.F. Vama Veche, pe drumul aferent fâșiei de protecție a frontierei de stat, două persoane ce se deplasau pe biciclete, spre teritoriul statului vecin”, transmite Poliția de Frontieră.

Ajunse la linia de demarcaţie, persoanele au început să transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei.

Imediat un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit şi a condus cele două persoane la sediul punctului de trecere a frontierei, pentru cercetări.

Destinaţia finală a călătoriei lor era Grecia

”În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi sunt cetățeni francezi, care au declarat ca au încercat iniţial să ajungă legal Bulgaria, prin P.T.F. Vama Veche, destinaţia finală a călătoriei lor fiind Grecia. Întrucât celor doi nu li s-a permis intrarea de către autoritățile bulgare, deoarece nu îndeplineau condițiile sanitare impuse de statul vecin, respectiv dovada vaccinării și a unui test P.C.R. negativ, aceștia au ales să încerce să treacă fraudulos frontiera de stat, folosindu-se de hărțile telefonului mobil”, transmite aceeași sursă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase