Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Cornel Ciupercescu a murit

Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Cornel Ciupercescu a murit
Foto: Teatrul Evreiesc de Stat Facebook
Publicat: 04/12/2022, 16:01
Actualizat: 04/12/2022, 16:28

Doliu în lumea tetrului românesc. Actorul Cornel Ciupercescu a murit duminică dimineață, la vârsta de 77 de ani. Teatrul Evreiesc de Stat a postat pe pagina sa de Facebook anunțul trist. 

”Teatrul Evreiesc de Stat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului nostru, actorul Cornel Ciupercescu. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970).

Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești – Rică Venturiano în O noapte furtunoasă, Valère în Avarul, Malcolm în Macbeth, dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș – Boze în Pădurea Împietrită, Tase în Un individ suspect.

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în Nathan Înțeleptul, Gaston Schmaltz, în Povestea unei bănci particulare, Golem în Golem sau Ulrich von Hutten, în Elogiul Nebuniei.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu în La răscrucea marilor furtuni sau Frâncu Slătineanu în Castelul din Carpați”, se arată pe pagina Teatrului Evreiesc de Stat.

Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase