Donald Trump avertizează asupra armelor de distrugere în masă pentru al Treilea RĂZBOI Mondial: „Eu am văzut. Vorbim de un război precum anihilarea”

Donald Trump avertizează asupra armelor de distrugere în masă pentru al Treilea RĂZBOI Mondial: „Eu am văzut. Vorbim de un război precum anihilarea”
Publicat: 22/01/2024, 09:52
Actualizat: 22/01/2024, 11:32

La un miting electoral din statul Iowa, Donald Trump, fostul președinte american și posibil viitorul lider de la Casa Albă din partea Partidului Republican, mai ales după retragerea principalului contracandidat Ron DeSantis, a avertizat că o escaladare a situației geopolitice ar putea duce la cel de-al Treilea Război Mondial care ar putea duce la distrugerea planetei.

Trump susține că lumea se află pe marginea autodistrugerii și că acest război va depăși în amploare cele două conflagrații globale anterioare.

În cadrul evenimentului din Iowa, Trump a răspuns întrebărilor susținătorilor săi, subliniind că un astfel de conflict nu va fi un război obișnuit, cu tancuri luptând înainte și înapoi. El a adăugat că este vorba despre arme de distrugere în masă, despre care a afirmat că le-a văzut personal.

„Eu am văzut! Asta este distrugerea. Nu vorbim de un Război Mondial așa cum suntem obișnuiți, precum Primul Război Mondial sau Al Doilea Război Mondial. Vorbim despre un război mult mai mare decât acelea, despre un război precum anihilarea”, a avertizat Trump.

Preocupat de pericolul iminent al puterii armelor, Trump a afirmat că el este singurul care poate împiedica desfășurarea unui al treilea război mondial.

„Cred că lumea este într-un pericol mai mare decât a fost vreodată din cauza puterii armelor, iar eu voi fi singurul care poate spune acest lucru cu mare siguranță: voi împiedica al treilea război mondial. Al treilea război mondial, de suntem foarte aproape”, a subliniat el.

Premierul belgian Alexander De Croo a avertizat că Europa trebuie să fie pregătită să rămână singură dacă Donald Trump se va întoarce la Casa Albă la sfârșitul acestui an.

„Dacă 2024 ne aduce din nou „America pe primul loc”, va fi mai mult ca niciodată Europa pe cont propriu”, a avertizat el într-un discurs la Parlamentul European, la începutul unui an în care atât cetățenii Uniunii Europene, cât și americanii merg la urne.

„Noi, ca europeni, nu ar trebui să ne temem de această perspectivă, ci ar trebui să o îmbrățișăm”, a susținut el, afirmând că Europa trebuie să devină „mai puternică, mai suverană, mai autonomă”.

În Statele Unite, Trump este marele favorit pentru a câștiga nominalizarea Partidului Republican pentru funcția de președinte. El a avut un start fulminant în adunările electorale din Iowa, câștigând cu o mare diferență, potrivit Antena 3.

Revenirea lui Trump la Casa Albă, un pericol pentru Europa

Perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump i-a alarmat pe oficialii din capitalele UE încă de când a devenit clar că va candida din nou la Casa Albă, pe fondul temerilor că va perturba comerțul și va retrage sprijinul SUA pentru eforturile de securitate europene.

De Croo este o figură-cheie în politica europeană în acest an, deoarece țara sa deține președinția rotativă a Consiliului UE pentru următoarele șase luni – ceea ce le oferă diplomaților belgieni puterea de a stabili agendele în cadrul reuniunilor cruciale de la Bruxelles.

Comentariile sale au fost un ecou al unui discurs celebru din 2017 al cancelarului german de atunci, Angela Merkel, în urma primei victorii electorale a lui Trump, când a avertizat că Europa nu se poate baza doar pe aliații săi.

„SUA nu ar veni „niciodată” în ajutorul Europei dacă aceasta ar fi atacată”

Thierry Breton, comisarul european al Franței, a dezvăluit recent că Trump a declarat în 2020 că SUA nu ar veni „niciodată” în ajutorul Europei dacă aceasta ar fi atacată.

În Germania, politicienii au reluat mesajul lui Merkel potrivit căruia Europa trebuie să fie capabilă să aibă grijă de ea însăși.

Trump este un om care „nu face niciun secret din disprețul său pentru democrație” și „amenință să devină din nou președinte”, a scris pe X. Katarina Barley, un membru social-democrat german de rang înalt din Parlamentul European, a scris pe X. „Europa trebuie să se concentreze pe ea însăși”, a declarat Norbert Röttgen, un deputat de rang înalt din partea Uniunii Creștin-Democrate din Germania, într-un interviu acordat ziarului Tagesspiegel:

„Guvernul german trebuie să se pregătească acum mai intens decât înainte pentru revenirea lui Trump la Casa Albă. Printre altele, acest lucru înseamnă că trebuie să ne intensificăm producția de armament, astfel încât Ucraina să se poată apăra împotriva unui atac rusesc chiar și fără ajutorul SUA. Libertatea Europei depinde de acest lucru”,potrivit Politico.com.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Cât de sigură este umbrela de securitate NATO pentru Europa? / Donald Trump, în 2020: NATO a murit și vom pleca

Le Monde: Realegerea lui Trump în funcția de președinte al SUA ar provoca o undă de șoc care ar depăși Europa

ANALIZĂ | Kremlinul, pregătit pentru un RĂZBOI de cel puțin 5 ani în Ucraina: „E puțin probabil ca Moscova să-și schimbe obiectivele”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji