Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei de la Facultatea de Medicină

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei de la Facultatea de Medicină
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei de la Facultatea de Medicină
Publicat: 16/11/2021, 18:51

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-a autosesizat în cazul decesului Mihaelei Anghel, studenta de la Medicina, care a murit în chinuri groaznice după ce a personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi a diagnosticat-o  de două ori greșit. Procurorii au decis deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 16.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal, în cauza având ca obiect decesul numitei Anghel Mihaela, din municipiul Galaţi.

S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit urmare neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale.

În cauză a fost a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Mihaela, o studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a murit, duminică, după două săptămâni de chinuri, iar mama acesteia acuză o serie de nereguli, printre care neglijenţă şi erori medicale. Femeia susține că tânăra de 21 de ani a ajuns de patru ori la urgenţe, iar de două ori i s-au pus diagnostice greşite.

„I s-a pus diagnosticul de lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Apoi, am fost trimiși acasă, cu o rețetă. Durerile au continuat, așa că sâmbătă dimineață, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgențe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus: a, pentru o durere de spate veniți iar? Doctorul care a fost chemat i-a pus același diagnostic, dar tot de la distanță. I-a dat și o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN. Era o investigație pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimiși din nou acasă”, spune Carmen Anghele, mama fetei.

Tânăra a murit după două săptămâni de chinuri

Luni dimineață, femeia a fost anunțată că fata ei se află în stare critică. Medicii i-au cerut și acordul pentru o nouă intervenție chirurgicală abdominală. Diagnosticul oficial a fost cel de abces perianal, însă mama tinerei susține că în organismul fetei au fost găsite și bacterii intraspitalicești.