Dr. Adrian Marinescu: Fiecare școală ar trebui să își facă propria analiză / Să gândim echilibrat și să vedem cum vor evolua lucrurile

Dr. Adrian Marinescu: Fiecare școală ar trebui să își facă propria analiză / Să gândim echilibrat și să vedem cum vor evolua lucrurile
Medicul Adrian Marinescu / Mediafax FOTO / Eduard Vinatoru
Publicat: 07/02/2021, 20:16
Actualizat: 07/02/2021, 20:17

„Avem nevoie de un proces de educație care să continue, mai ales că e greu de spus cât va mai dura pandemia. Poate va dura suficient de mult încât să se încurce foarte mult lucrurile dacă am ține școlile în variantă online”,a declarat medicul Adrian Marinescu.

Întrebat dacă măsurile implementate de autorități sunt suficiente și ce ar mai putea face elevii sau părinții pentru a spori siguranța sanitară, Adrian Marinescu a declarat: „Sigur că, indiferent câte măsuri ne-am lua, nu sunt niciodată suficiente. Sunt două componente care vin cumva în plus și ar trebui să ajute sau să echilibreze lucrurile. E vorba de vaccinare în primul rând – știu că sunt încă discuții că nu s-a făcut suficient de repede, dar, totuși, persoanele vulnerabile din rândul profesorilor, părinții elevilor, care de asemenea au o anumită vârstă, au boli cronice, dacă n-au reușit să se vaccineze până acum, o vor face cât de curând.

A doua componentă se referă la testare – sigur, putem să discutăm că testele rapide antigenice au și ele unele minusuri, dar până la urmă faptul că ele vor fi la dispoziție pentru toate școlile din România, să sperăm că așa va fi, e un lucru bun, adică practic se poate monitoriza mai ușor” a spus medicul la B1 TV.

„Fiecare școală ar trebui să își facă propria analiză”

„Ar mai fi ceva de spus. Fiecare școală ar trebui să își facă propria analiză, adică e clar că, din păcate, sunt școli în România unde aceste reguli de distanțare, regulile de igienă nu pot fi păstrate din considerente obiective. Ori că sunt foarte mulți elevi în clasă (…), ori că nu există grup sanitar, nu există suficient dezinfectant și așa mai departe. Cred că analiza ar trebui făcută pentru fiecare școală și măsurile să fie luate la acest nivel, așa ar fi cel mai corect”, a adăugat medicul.

Adrian Marinescu, despre vaccinarea prioritară a profesorilor: „E clar că noi toți am vrea să ne vaccinăm cât se poate de repede și cred că toți reprezintă o prioritate, și profesorii pe de o parte, și părinții sau bunicii elevilor, numai că din păcate numărul de doze, cum bine știți, este limitat și obținerea lor într-un interval foarte scurt e aproape imposibilă. Să sperăm că, având mai multe variante de vaccin, vom reuși, totuși, să reducem această perioadă și să avem o capacitate de producție corespunzătoare”.

„Avem nevoie de un proces de educație care să continue”

Întrebat ce mai trebuie să știe părinții despre riscurile Covid la școală, medicul a răspuns: „Că riscul va rămâne – sigur, nu e un risc mare, încercăm să îl reducem cât se poate de mult, dar să știți că acest risc de transmitere există și dacă cei mici nu merg la școală. În momentul în care merg în malluri sau merg în altă parte, e un risc mic, dar există, și atunci trebuie să luăm în calcul că lucrurile merg mai departe.

Avem nevoie de un proces de educație care să continue, mai ales că e greu de spus cât va mai dura pandemia. Poate va dura suficient de mult încât să se încurce foarte mult lucrurile dacă am ține școlile în variantă online. Cred că trebuie să gândim echilibrat și să vedem exact cum se va întâmpla de acum încolo, cu noua tulpină, felul cum vor evolua lucrurile, adică echilibrul de acum, într-adevăr, e un echilibru fragil. Avem mai puține cazuri, dar nu știm ce va fi peste o lună sau peste două luni. Lucrurile vor fi gândite pas cu pas în funcție de partea epidemiologică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului