Elevii de clasa a IV-a pot descoperi aventurile lui Metano și Electro din lumea energiei prin programul educațional „Întâlnire cu energia” (P)

Publicat: 02/11/2022, 10:00

,,Întâlnire cu energia’’ este un program extra-școlar inițiat de ENGIE Romania care se adresează elevilor de clasa a IV-a. Ediția de toamnă a programului se derulează în perioada octombrie- decembrie 2022 în școlile din București și încă alte 6 județe (Argeș, Brașov, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov).

Știm că în zilele noastre cam toți copiii au acces la informație și au multe surse online din care-și pot hrăni curiozitățile iar acest program aduce într-un mod structurat și interactiv un conținut informațional suplimentar față de noțiunile din programa școlară de la ora de ,,Științele naturii’’. Elevii află în cele 2 lecții ale programului lucruri interesante și utile despre energie : tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție/producție până acasă, soluții de energie verzi, cum pot preveni incidente legate de folosirea gazului natural și a energiei electrice și cum pot face economie de energie. Copiii sunt însoțiți în aventurile fantastice ale energiei de cele 2 personaje-mascotă, Electro, personificarea atomului de energie electrică și Metano, o moleculă de gaz creată de o elevă participantă la prima ediție a programului. Lecțiile sunt susținute la clase de către lectorii Asociației Hand Across și voluntarii ENGIE Romania.

Cu toții ne dorim generații de tineri responsabili și conștienți de impactul acțiunilor proprii asupra mediului înconjurător iar unul dintre obiectivele programului este de a dezvolta în rândul copiilor comportamente responsabile privind reducerea consumului de energie, folosirea în siguranță a acesteia și reamintirea unor gesturi simple care protejează mediul înconjurător. Broșura programului poate fi consultată și descărcată gratuit pe site-ul www.engie.ro. Din dorința de a fi cât mai aproape de obiceiurile de consum ale copiilor, a fost integrată în program tehnologia VR cu ajutorul căreia imersia în universul energiei este una memorabilă.

Pornind de la dorința de a încuraja spiritul de echipă și de a veni în sprijinul comunității locale prin colaborarea dintre elevi, cadre didactice, părinți, grupuri de inițiativă locală, programul include și  un concurs de proiecte destinat școlilor participante în program, valoarea premiului câștigător fiind de 25.000 lei. Proiectele care pot fi depuse în cadrul concursului au în vedere următoarele axe : Educație și conștientizare, Protecția mediului înconjurător, Economie de energie. Informații suplimentare despre condițiile de participare la concurs pot fi consultate în regulamentul concursului disponibil pe site-ul engie.ro și handsacross.ro.

„Întâlnire cu energia” este un program educațional tradițional care face parte din platforma de responsabilitate socială a ENGIE Romania, ilustrand preocuparea constantă pentru protecția mediului înconjurător și dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul tinerei generații. Derulat în parteneriat cu Asociatia Hands across Romania, în perioada 2007-2022 programul s-a adresat unui număr de peste 43.000 de elevi de clasa a IV-a din județele din sudul țării și a implicat circa 215 de voluntari, angajați ai companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete