Etapa a treia de vaccinare: când se va imuniza prima persoană!

Etapa a treia de vaccinare: când se va imuniza prima persoană!
Andrei Baciu: 340.020 de certificate digitale, generate în 12 ore de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro / Mediafax Foto
Publicat: 13/03/2021, 08:29

Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat că luni, 15 martie, va fi vaccinată prima persoană din etapa a treia de imunizare!

Potrivit lui Baciu, a treia etapă de vaccinare din țara noastră debutează în localitățile unde incidența de infectare cu noul coronavirus este de peste 4,5 la mia de locuitori.

„Luni va fi vaccinată prima persoană în etapa a treia”

Prima persoană din etapa a treia care va fi vaccinată, lucrul acesta se va întâmpla luni, pe 15 martie”, a afirmat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.

Andrei Baciu mai spune că a început deja programarea în etapa a treia.

„A început deja programarea, 33.600 de locuri disponibile. Vestea bună este că astăzi, la ora 18:00 (n.r.- vineri), mai erau numai trei locuri disponibile. În jur de 28.800 exclusiv din etapa a treia, restul au fost persoane din etapa a doua care s-au programat în continuare”, a declarat Andrei Baciu.

Cum se va face notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

• persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

• persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

• persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai multe detalii legate de etapa a treia pot fi citite AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase