Eugen Iancu, Asociația Colectiv: „Piedone va fi lăsat liber. În jurul lui s-a construit o echipă care vrea să-i salveze pielea”

Eugen Iancu, Asociația Colectiv: „Piedone va fi lăsat liber. În jurul lui s-a construit o echipă care vrea să-i salveze pielea”
Sursă foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 03/11/2021, 16:40
Actualizat: 03/11/2021, 16:52

Eugen Iancu, care și-a pierdut fiul în tragedia de la Colectiv, și președinte al Asociației Colectiv GTG 3010, a declarat, pentru Gândul, că decizia Curții de Apel București (CAB) de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru inculpații din dosarul Colectiv ar fi menită să-l scape pe Cristian Popescu Piedone de închisoare. „Piedone va fi  lăsat liber”, spune Eugen Iancu.

 Eugen Iancu a comentat pentru Gândul decizia  Curții de Apel București, de miercuri, privind schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care primarul Cristian Popescu Piedone și ceilalți inculpați din dosarul Colectiv au primit la Tribunal pedepse între 12 ani și opt luni și trei ani de închisoare. Procesul, care se judecă de cinci ani și șase luni, va continua în 17 noiembrie, dar în sentința finală, judecătorii vor ține cont de noile încadrări, pentru care pedepsele sunt mai mici.

 „Era o decizie pe care o așteptam, pentru că tot ce s-a întâmplat în ultimul an ne-a arătat că asta este calea. Era clar că în jurul lui Piedone s-a construit o echipă care avea un sigur scop, acela de a-i salva pielea. Eu cred că Piedone va fi lăsat liber”, a declarat Eugen Iancu pentru Gândul.

„Cred că e clar tuturor că în România nu există dreptate”

Acesta mai spune că în România este foarte greu să faci dreptate.

„Cred că e clar tuturor că în România nu există dreptate. Orice proces de grup împotriva statului este din start pierdut, iar asta ar trebui le dea de gândit tuturor românilor.

Toți cei care cred că Piedone ar trebui să fie liber trebuie să știe și ei că în cazul în care și lor li se va întâmpla ceva, nu vor avea parte de justiție”, mai susține Eugen Iancu.

Eugen Iancu / Facebook

De asemenea, Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, un alt tânăr care a pierit după tragedia din Colectiv, a declarat pentru Gândul, că decizia CAB este revoltătoare.

„Este absolut revoltător. Cumva, ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu acest dosar, era previzibil că se va ajunge aici. Să spui că moartea a 65 de persoane și rănirea altor câteva sute nu înseamnă un eveniment cu consecințe deosebit de grave mi se pare cel puțin revoltător. La fel cum mi se pare revoltător că au trecut șase ani și nu există niciun vinovat”, este de părere Nacis Hogea.

Tată lui Alexandru Hogea mai spune că un alt dosar, în care ar trebui să se ancheteze ce s-a întâmplat după incendiu, se trenează la procurori.

„De asemenea, există un al doilea dosar la procurori în care se anchetează ce s-a întâmplat imediat după incendiu. Mulți copii, inclusiv Alexandru, au scăpat din acel infern și au murit din cauza infecțiilor nozocomiale din spitale, ori din cauza unor decizii luate de Bănicioiu, Arafat, Cârstoiu în cazul lui Alexandru, de la Universitar. Iar acest dosar nici măcar în sala de judecată nu a ajuns, se trenează la procurori”, a mai declarat Narcis Hogea pentru Gândul.

A fost scoasă acuzația de consecințe deosebit de grave

Cei trei judecători din completul de la Curtea de Apel București care judecă dosarul Colectiv – Adina Dumitrache, Andrei Iugan şi Carmen Găină – au decis ca fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie judecat pentru abuz în serviciu, fiind scoasă acuzația de consecințe deosebit de grave.

Tribunalul București îl condamnase pe fostul edil pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, una cu consecinţe deosebit de grave, la 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Citește AICI mai mult despre decizia CAB de miercuri

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna