Eugen Tomac, după ce ministrul Turismului a suspendat participarea României la toate târgurile de turism: „O decizie complet neinspirată”. Ce recomandă liderul PMP

Eugen Tomac, după ce ministrul Turismului a suspendat participarea României la toate târgurile de turism: „O decizie complet neinspirată”. Ce recomandă liderul PMP
Președintele PMP, Eugen Tomac / Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac
Publicat: 20/04/2022, 11:14

Președintele PMP, Eugen Tomac, a postat miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj după ce ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat suspendarea participării României la toate târgurile internaționale de turism.

Tomac descrie decizia ca fiind una „complet neinspirată” și spune că aceasta nu este o soluție.

Liderul PMP face, de asemenea, o serie de recomandări pentru Ministerul Turismului.

„Nu aș fi reacționat pe marginea acestui subiect dacă nu aș fi auzit declarația ministrului Cadariu, care a anunțat că a suspendat participarea României la toate târgurile de turism din acest an. O decizie complet neinspirată. Nu asta este soluția. Ministerul are obligația să facă câteva chestiuni simple, dar atât de necesare.

În primul rând, publicați pe pagina oficială a ministerului, în limba română și engleză, o prezentare online a tuturor obiectivelor turistice din țara noastră. Dacă nu sunteți în stare, atunci existența acestui minister nu se justifică doar pentru a împărți margarete.

Doi. Realizați reviste și albume cu cele mai frumoase regiuni din România. Probabil nu cunoașteți, dar una dintre zonele în care întâlnești mai mulți turiști străini decât români este Delta Dunării, o bijuterie care merită a fi promovată la New York, Tokyo, Londra sau Berlin”, scrie Eugen Tomac.

Eugen Tomac: România merită descoperită

Mai mult, liderul PMP propune promovarea agroturismului, în contextul în care acesta are un potențial uriaș dacă este promovat în mod corect.

De asemenea, Tomac recomandă ca, pe lângă promovarea destinațiilor, să fie încurajate și investițiile și spune că România merită să fie descoperită de către turiștii străini, pentru că are ce oferi.

„Agroturismul, alt domeniu ce are nevoie de promovare. Europenii caută asemenea oaze de sănătate. Minunile din Bucovina și Maramureș și atâtea altele, toate trebuie prezentate și promovate inteligent.

Nu izolarea și justificările nepotrivite sunt soluțiile, ci investițiile continue în promovare, alături de cei care au făcut performanță în turism.

România merită descoperită, noi chiar avem ce oferi. Ne mai trebuie competență și puțin mai multă inspirație”, conchide acesta.

Ministerul Turismului a anunțat suspendarea tuturor participărilor României la târgurile internaționale de profil. Decizia a fost luată după ce o imagine cu standul României de la Târgul de Turism de la New York a ajuns virală pe internet, unde a devenit ținta ironiilor.