Eugen Tomac acuză armata Rusiei de genocid: ”Asistăm la scene de groază în Ucraina, aici sunt acțiuni militare premeditate”

Eugen Tomac acuză armata Rusiei de genocid: ”Asistăm la scene de groază în Ucraina, aici sunt acțiuni militare premeditate”
Publicat: 18/04/2022, 11:14

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), acuză armata Rusiei de genocid în Ucraina, menționând că este vorba despre acțiuni militare premeditate care nu lasă loc niciunei interpretări.

Conflictul din Ucraina a scos la iveală nu numai dorința lui Vladimir Putin de a retrasa granițe, dar și atrocități comise de soldații ruși în zonele și localitățile pe care le-au controlat o perioadă de timp. Cu toate că Moscova neagă aceste atrocități, acuzând Kievul de fake-news, imaginile gropilor comune de la Bucha înfățișează un tablou tragic.

Eugen Tomac a declarat că opinia publică mondială asistă la ”scene de groază” în Ucraina și nimic nu este întâmplător. Au fost date ordine, iar acțiunile militare au fost premeditate.

”Indiscutabil, atunci când vedem aceste imagini de la Bucha și nu numai, cu oameni torturați, legați cu mâinile la spate și împușcați în cap, discutăm despre genocid, pentru că aici sunt acțiuni militare premeditate și cineva a ordonat, nu există întâmplări”, a spus Eugen Tomac în timpul unui interviu acordat RFI.

”A existat o operațiune militară foarte bine coordonată”

Mai mulți generali ai Armatei Ruse au fost uciși de forțele ucrainene, de la începutul conflictului – pe care Vladimir Putin continuă să îl eticheteze drept ”operațiune militară specială”, nu ”război” -, iar Eugen Tomac afirmă că o astfel de situație demonstrează, fără echivoc, ”o operațiune militară bine coordonată”.

Datorită ”avansului tehnologic”, autorii atrocităților de la Bucha pot fi identificați, ceea ce nu s-at fi putut întâmpla în alte vremuri, mai spun președintele PMP.

”Să nu uităm că peste opt generali ai armatei Federației Ruse au fost omorâți în aceste confruntări, în total peste 20 de comandanți ai armatei ruse au fost omorâți în cele peste 50 de zile de război, deci într-o perioadă foarte scurtă de timp avem printre cei care și-au pierdut viața comandanți din vârful armatei ruse, ceea ce arată foarte clar că a existat o operațiune militară foarte bine coordonată și nu mă tem să spun că într-adevăr, armata rusă a comis genocid în Ucraina”, a mai spus europarlamentarul Eugen Tomac în timpul aceluiași interviu.

”Dacă în alte vremuri era foarte greu să dovedești asemenea fapte, astăzi totul se poate observa cu ochiul liber într-un timp foarte scurt, pentru că avansul tehnologic ne permite să identificăm inclusiv persoanele care au participat la acest masacru”

Eugen Tomac


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase